lørdag den 3. november 2018

Bohemian Rhapsodi



Queen

Ny film om Freddie Mercury og popgruppen Queen har lige haft premiere. Meget seværdig film, men allerede udsat for en del kritik. Alle ville have lavet den anderledes. Fint, for så ved man, at den ikke rammer totalt ved siden af. I øvrigt er det snart mange år siden, at gruppen Queen og deres legendariske forsanger Freddie Mercury huserede. Nogle af dem kan tænkes at leve endnu, ikke Mercury, der for længst er afdød. Han døde af den frygtede sygdom AIDS. Hvilken tragisk skæbne, men det gjorde man i de dage, hvor sygdommen endnu var relativt ukendt.


Freddie Mercury

Og vist kan man klandre filmen for forskellige ting, men ihverttfald er den meget underholdende - og lydsiden? Jeg havde helt glemt, hvor gode Queen og Mercury egentlig var. Det er ikke en koncertfilm, men en skildring af episoder af især Mercurys liv. Han spilles af den amerikanske skuespiller Rami Malek, som, skal det siges, er superfin i rollen.  
Jeg selv sad og savnede en hel del af deres ikoniske numre, men mod slutningen kommer så en genskabelse, hvordan man ellers har lavet den, af koncerten på Wembley; Live Aid. Det er helt forrygende og skuespillerne, der gestalter Queen og Mercury går til stålet, som for øvrigt deres forbilleder også gjorde i sin tid. Det er næsten mageløst. Foran et gigantisk publikum leverer gruppen kanonmusik og -sang.


Rami Malek

Du godeste hvor var det godt. Hvilken musik, og så var der kul på! Der findes ikke noget lignende i dag, efter min mening i hvert fald! Nu har vi blot film og lydoptagelser af dem.


Verner




Ingen kommentarer:

Send en kommentar