fredag den 26. juli 2013

Mordet på Olof Palme



Det følgende beror simpelthen på uvidenhed, som med så mange andre ting. Her gik jeg og troede at med læsningen af Henning Mankells Wallander serie, Jan Guillous Hamilton serie og Stig Larssons Millenium trilogi, havde jeg læst det væsentligste af de utallige svenske krimiforfattere.
Indtil en venlig bibliotekar gjorde mig opmærksom på Leif Gunnar Willy Perssons romaner og især trilogien om Palme mordet:

Mellem sommerens længsel og vinterens kulde
En anden tid, et andet liv
Falder frit som i en drøm

Disse tre bøger skal læses præcis i nævnte rækkefølge (vigtigt).

Stig Larsson
Henning Mankell





Jan Guillou

Det er et større projekt, for her er tale om tre rigtig store og tykke bøger omhandlende mordet på Olof Palme og opklaringen af det forfærdelige mord. Her er naturligvis tale om fiktion, for ingen har endnu klaret at løse gåden og kommer næppe heller til det. Men det kunne have gået for sig, som i de herlige bøger af Persson, hvis hovedperson politichef Lars Martin Johansson, manden som kan se om hjørner, klarer det efter en gigantisk indsats. Det kunne det sagtens!

Leif GW Persson er kriminolog og professor i politiefterforskning ved Rikspolisstyrelsen i Stockholm. Han er Sveriges førende ekspert i kriminalitet og forbrydelse. 
Og så kan han skrive. Undervejs bliver man kolossalt godt underholdt, keder sig ikke et sekund, og det siger dog noget, når man tænker på mastodontbøgerne.

Leif G W Persson
Efterfølgende kan man så læse endnu en kleppert:
Leif G W Persson:

Den døende detektiv

Med samme hovedperson som i trilogien.


Ja, det er en varm sommer, så hvem orker at sætte sig hen og læse politiromaner i metervis? Det er også rigtigt. Men der er alligevel mange stunder, hvor man kan nå at læse lidt på sagerne, og så er det svært at slippe igen!

Prøv!



Verner