mandag den 6. januar 2014

Gensyn med Rusken


Sådan ca. 3 timers kørsel nordøst på fra Helsingborg ligger den smukke Rusken. Har du ikke været på disse kanter, som f.eks. undertegnede, der har besøgt stedet flere gange, bør du alligevel se denne sø og det omgivende landskab, som er uhyre smukt og givende. 



En del danskere har de senere mange år købt ekstrabolig i Sverige, hvor der står en del stuehuse ubenyttet hen. De er til at erhverve for menneskepenge. Den store smukke Rusken ligger i et typisk svensk landskab, omgivet af næsten endeløse skove, kun afbrudt af små bygder placeret i lysninger i skoven, eller ned til søbredden. Det er meget smukt og idyllisk. Og så er det så svensk. Sådan rigtig gammeldags svensk, med røde træhuse. Havde det ikke lige været for de moderne biler parkeret udenfor husene, kunne man tro sig hensat til en anden tidsalder. 




Hist og her stikker grundfjeldet hovedet op, og minder en om, at man ikke er hjemme i fædrelandet. Mod erhvervelse af fisketegn er det tilladt at fiske i søen, og faktisk går der en del fine spisefisk, det er ganske dejligt, om man fik et par stykker på krogen, ikk’? Min vært advarede flere gange mod de mange jægere, der forsøger at skyde elsdyr. Går man ikke på jagt, kan man i velassorterede forretninger skaffe sig et stykke elsdyrkød. Det skulle smage godt. Den slags artikler ses aldrig i Danmark (pokkers!).
























Men, den helt store attraktion er den smukke og ganske overvældende natur. 




Verner