tirsdag den 27. januar 2009

Agger I Liverpool, men hvor længe?

- Det største talent i dansk fodbold i mange, mange år

Agger har allerede i sit korte 24 årige liv oplevet en masse som fodboldspiller. Alle danske fodbold-aficionados og hang-arounds er vilde med Agger. På Brøndby IF’s turneringshold udgjorde han sammen med Per Nielsen et bomstærkt stopperpar, der fik storklubben Liverpool FC til at sikre sig stortalentet Agger, som bl.a. også var / er landsholdsspiller. Det var et tab for dansk fodbold, da han rejste, men det var selvfølgelig uafvendeligt. I Liverpool spiller Agger i dag, men hvor længe?

Daniel Agger er blevet et gidsel i en intern magtkamp mellem Liverpools daglige leder, Rick Perry, og manager Rafael Benítez.

Det handler om indkøbs- og kontrakt-problematikken i Liverpool.

Benítez afslog for nylig at forlænge sin egen kontrakt, fordi han ikke kunne få råderet over sit eget budget og derved frit disponere over, hvordan pengene skal bruges.

Netop det stridspunkt førte også i sin tid til hans afsked i Valencia.

Benítez vil suverænt bestemme, hvem han skal forlænge aftalerne med, og de spillere, der skal købes eller sælges.

Udadtil siger Benítez og Perry, at deres forhold er fint. De sås også side om side på tribunen, da Benítez efter sin nyrestensoperation i december ikke magtede at sidde på bænken. Men ifølge kilder i Liverpool er det spil for galleriet. Forholdet mellem dem har gennem lang tid været langt under frysepunktet.

Benítez har trukket Aggers kontraktforhandlinger frem som et eksempel på, hvad der sker, når en aftale ikke bliver indgået i tide.

Så ruller medielavinen, og parterne kommer i offentligheden til at fremstå som modpoler. Lige nu er Agger centrum i den fejde.
Hvis Daniel Agger ikke bliver enige med Liverpool om en ny kontrakt, så mangler den danske forsvarsspiller ikke bejlere. Aggers kontrakt udløber om halvandet år.

Norditalienske AC Milan har ønskesedlen klar, og Agger står højt på denne. Også Juventus vil havde fingre i Agger.

Det internationale transfervindue åbnede 1. januar og der kan handles spillere til og med mandag 2. februar.


Verner