lørdag den 3. november 2012

Præsident på frierfødder




De senere dage er dansk tv, aviser o.a. medier opfyldt af amerikansk stof af alle mulige slags, som var Danmark USA’s 51. stat. Sådan forholder det sig heldigvis ikke. Alt sammen på grund af to ting. Dels et upcomming amerikansk præsidentvalg, dels den store orkan, som ramte østkyststaterne med voldsom kraft. Det er USA her, der og alle vegne lige pt.
Så meget mere befriende var det at se det amerikanske lystspil Præsident på Frierfødder, der vistes i aftes på en af de danske tv–kanaler.
Måske har du set filmen? Den var et gensyn værd!

Douglas' meget fine præsident
Martin Sheen -spindoktor













Michael Douglas spiller præsidenten og enkemanden, der falder for en politisk miljøforkæmper (Annette Bening), og det bliver katastrofalt for stemmeprocenten. En travl stab af medlemmer (Martin Sheen, Michael J. Fox, David Paymer, Samantha Mathis, Anna Deavere Smith), en hånlig modstander (Richard Dreyfuss), gallamiddage, formel optræden, uformelle øjeblikke, globale kriser - alt kommer i fokus, når instruktør Rob Reiner og hans stjerner eksperimenterer med at forene privat romantik og en offentlig person. Disse stjerner indfrier til fuldkommenhed instruktørens intentioner! 
Historien er med et tysk udtryk ”Gefundenes fressen”.
Undervejs er filmen ubetalelig morsom og underholdende, et Hollywood lystspil i bedste klasse.
Annette Bening
Præsidentens amour, overstrålende alt og alle

Michael Douglas’ præsident er helt fin og mægtig spillet, mens det helt store scoop er Annette Bening, som den kvindelige miljøforkæmper, der fra start tror, at præsidentens interesse skyldes sagen hun kæmper for. Det er ubetaleligt morsomt. Hendes og præsidentens opblussende amour er en meget fin historie og Bening nærmest skinner. Stråler, er det rigtige udtryk. Da hun danser med sin præsident, ved den fine statsmiddag hun er inviteret med til af præsidenten - alene på dansegulvet med ham for første gang og med alles blikke på sig, må man give præsidenten ret i at ”Yes, nu kører det”. Hold op, hvor er den film da god underholdning. Bening er en superstar og meget, meget indtagende. Man forstår præsidenten, stone sure, som de siger over there!


Verner