søndag den 22. juli 2012

Tour de France i Paris

Tour de France-afslutning på Touren
Mange tanker og minder melder sig her på den sidste dag ved årets afslutning på Tour de France. År efter år følger vi Touren her i huset på tv. Ikke fordi, men vi har selv kørt både det halve og hele Frankrig rundt i Bil og på cykler. Både med gode venner og uden. Men fantastiske var de år, hvor vi rejste Frankrig tyndt. Den slags glemmes aldrig. 







Wiggins vinder
Igen i år var afslutningen på Tour de France både flot og medrivende. Finalen fandt sted som sædvanlig på Avenue des Champs de Elysées – hvor ellers, om man må spørge? Det er et spektakulært show, intet mindre.
Englænderen Bradley Wiggins vandt årets Tour, holdkammeraten, verdensmesteren, Marc Cavendish vandt sidste etape på Avenue des Champs de Elysées – i stor stil.






Panoramaer i Paris
Undervejs i tv–transmissionen af løbets afslutning panorerer tv henover Paris. Byen er helt utrolig og hører til de byer, man simpelthen må og skal opleve, koste hvad det vil. Man får set mange af de berømte bygninger, og det er rigtig flot. 




Tour Eifel 
Det kan jo ikke undgås at Tour Eiffel dukker op i billedet, det gør det hele tiden på grund af sin størrelse. Flot er det jo. Et vartegn for byen, kunne man fristes til at sige. 

Champ de Mars
Tour Eiffel er placeret i Parc du Champ de Mars, på dansk Mars Marken, opkaldt efter krigsguden Mars. Det var her Napoleon Buonaparte holdt troppe-revuer for og med sine hære, både før og efter de mange felttog. I den anden ende af parken ligger École Militaire (militærakademiet) og lidt ude til siden Hôtel des Invalides (hospital for krigsinvalider). Midt i dette store kompleks ligger Église du Dôme, en stor kirke, hvor Napoleon ligger begravet. Helt fantastisk; Napoleons grav må man se.






Napoleon
I en tv-film om Napoleons sidste tid som kejser, før nederlaget ved Waterloo, ser man Kejseren besøge et feltlazaret, hvor en af hans heltemodige generaler ligger på en båre. Manden er i en feberrus, men ser dog sin kejser. Napoleon løfter klædet fra hans tildækkede, sårede ben, ækles og chokeres; mandens ben er fuldstændig molestreret. Det stakkels offer stønner: Kejser, vi har ført krig i 25 år nu, det må stoppes Kejser, nu må det høre op! Kejser! Kejser!
Napoleon ryster på hovedet, det sidste slag skal lige overstås.

Nu til dags benævnes Napoleon Buonaparte rettelig som krigsforbryder!


Verner