onsdag den 1. juli 2009

Klimadebatten er ren galskab!

Luftfoto af
København

En overskrift på Politikens kronik 30. juni 2009. Grunden til den bringes er, at Politiken i denne uge holder klimahøjskole på Vallekilde. Det er hvorfor den bringes i Politiken. Personlig sidder jeg og spørger mig selv, hvorfor det ikke er i Berlingske eller Børsen, man kan læse sådan en ting. De to blade ser jeg også hver dag, ganske vist på nettet, men alligevel. Det skulle vel ikke have noget at gøre med politisk observans, dvs. tilhørsforhold til den siddende regering?
Dette er altså et partsindlæg fra en kronikør, ikke en mening fremsat af denne blogs forfatter. Blot bør du læse denne kronik for også at høre en anden mening, end din egen, om et af tidens hotte emner!
Kronikøren, Steen Steensen, spørger: Er det vildt at bilde sig ind, at vi kan stoppe omskiftelser i vejr og varme? Han svarer også selv i en lang kronik om emnet. Det kan man ikke iflg. Steen Steensen. Han redegør for de sidste 14.700 års omskiftelser i vind, vejr og klodens opvarmning og nedkøling igennem alle disse år. Og det har været meget dramatisk, med betydeligt større udsving end i de senere år. Går vi bare til slutningen af istiden for 11.700 år siden, gjorde temperaturerne på ny kraftige spring. I løbet af 23 år sprang temperaturen 16-17 grader i vejret. Klimaet gik amok. Nedsmeltningen af Nordkalotten ved denne lejlighed, antages at have medført en vandhævning i havene på 100 m. Det var altså for 11.700 år siden, der var dengang ingen CO2 udledning. Dette er kun et enkelt eksempel. Kronikken myldrer med historisk korrekte eksempler på kæmpeforandringer gang på gang siden da. Kronikøren afviser på denne baggrund, at det er menneskeligt muligt at ændre på klimaet ved en politisk beslutning. Men sagen med klimakonferencer mv. er ikke til at standse. Menigmand, journalister og politikere er flippet helt ud, ypperstepræsterne har taget magten! Dog hører man enkelte røster, som forh. Bundeskansler Helmut Schmidt (Der Helmut) sige i Bild Zeitung, om klimakomedien:
"Hele denne debat er hysterisk, overophedet, også først og fremmest i medierne. Der har været klimatiske ændringer på kloden, så længe den har eksisteret"
Han fortsatte:
At ophidse sig over det og tro, at mennesker kan stoppe disse omskiftelser ved en fælles beslutning, er det rene hysteri. Det er vås".
Når man læser de mange indlæg på www.politiken.dk/kroniker i anledning af kronikken, får man virkelig indtryk af et følelsesladet emne, helt oppe i tiden. Der er lagt i kakkelovnen (sic) til deltagerne på den kommende klimakonference. Det bliver rigtig spændende.
Du kan (bør) læse denne kronik i dens fulde længde, uanset om du forlængst har gjort dit eget standpunkt klart.
Verner