onsdag den 22. februar 2012

I Nationens Interesse

Filmplakat


Roman









Jan Guillou


Jan Guillou
I Nationens Interesse

Roman
Synopsis:

Koskov, en russisk viceadmiral med ansvar for den russiske ubådseskadre i Østersøen, hopper af i Cairo, og det bliver Carl Hamilton, der i hemmelighed skal eskortere ham til Stockholm, inden sovjetiske agenter får muligheden for at slå ham ihjel.

Carls instrukser er entydige: få for enhver pris Koskov levende til Stockholm. Ved tvivl om metodernes eventuelle lovlighed skal nationens interesse altid have første prioritet!
Koskov er i besiddelse af en række rystende oplysninger om militære aktioner på svensk territorium, og Hamilton får til opgave, i nationens interesse, at gennemføre en hemmelig undervandsoperation sammen med sine to nye assistenter Joar Lundwall og Åke Stålhandske. En livsfarlig opgave, som også kan koste ham livet bagefter, hvis den afsløres.



Og dernæst:

I nationens Interesse
Film

Dansk biografpremiere d. 23. februar 2012! Mikael Persbrandt i hovedrollen som Carl Hamilton!

Herligt at komme til forpremiere til halv pris, rigtig dejligt. Stopfyldt sal. Store forventninger til filmatiseringen af Jan Guillous roman (se ovenstående synopsis)!
Men - helt ærligt. Filmen fulgte ikke sit litterære forlæg eller næsten ikke. Det er heller ikke sjovt at se Hamilton kun skildret som killer og voldsmand. Den berømte romanfigur har langt flere facetter, og Sverige skildret som et koldkrigsland i klemme, så man ikke meget til. Hamiltons baggrund som Navy Seal bliver slet ikke berørt. Filmen var et ringe sammenrod af flere af romanerne, hvoraf der er 13, som ovenikøbet er god læsning alle sammen.
En skuffelse!


Verner