lørdag den 7. juli 2012

Jazz festival 2012

Martini + Hvid + Hulthin spiller Bossa-Jazz & Blues
Københavns Jazz Festival 2012 
Edvard er en hyggelig, rar mand ca. på min egen alder, nu pensioneret. Så har man tid, god tid! Erdvards ægtefælle havde arrangeret weekend for damernes ganggruppe i sommerhuset med grill, overnatning etc., hvor min bedre halvdel deltog, så Edvard syntes, at vi lige så godt kunne høre jazz sammen fredag, hvor Jazz festival 2012 startede i det indre København. Edvard er kender og ved stort set alt om jazz, tror jeg, hvilket er stik modsat mig selv. Det er meget lidt, for nu at sige det mildt.


Første forslag var:

Argentinsk vinbar Tango Y Vinos
Martini + Hvid + Hulthin spiller Bossa-Jazz & Blues!

Argentinsk vinbar ligger i Herluf Trolles Gade lige bag det Kgl. Teater. Det er et lille lokale med en afdeling reserveret spisende gæster, resten er vinbar. Hyggeligt sted. Vinsamlingen er til at overse, her er ikke det store udvalg, heller ikke kvalitativt. Det lille lokale blev hurtigt fyldt af jazz-aficionados. Vi indtog en stor fadøl. Den lille jazzgruppe bestående af en syngende dame, en dame på bas og en mandlig guitarist begyndte foredraget. De var gode. Fin stemning. Hyggeligt. Hvem skulle lige have troet det? Efter en time blev der en pause. Min mentor, Edvard, synes nu vi skulle prøve noget andet.


Vi gik videre til Jazzcup i Gothersgade. Jazzcup er nyskabelsen i det københavnske jazzmiljø en kombineret CD-shop, café og spillested. Her i Jazzcup spillede

BÜLOW/FRANCK/KRISTIANSEN KVINTET: Christina von Bülow (as), Tomas Franck (ts), Søren Kristiansen (p), Daniel Franck (b), Frands Rifbjerg (dr)

Dette lokale er ikke meget større end det foregående, men propfyldt af cd’ere med jazz, vel at mærke. Et entusiastisk publikum sad overalt på små skamler. Edvard og jeg drak fadøl. Ensemblet spillede virkeligt godt, nærmest et professionelt kvalitetsniveau, hvilket de måske også er, professionelle. Måske. Inspireret af Bi bop. Det var et meget mere komplekst musikforedrag end det foregående. Helt anderledes musik.
Sikken en trængsel i det lille lokale og kun ét toilet til de mange gæster!
Efter en time mente Edvard, at det nu var nok og ville hjemad.   

Da jeg nu ikke er kender, må jeg tilstå, at oplevelsen var bedre end ventet, og så var det levende musik. Ingen konserves her.


Verner