søndag den 12. oktober 2014

Hvad i al verden driver disse mennesker?

Topmålet af morderisk hykleri!

Som tiden går kommer der flere og flere tilkendegivelser, også fra muslimer, mod IS både herhjemme og f.eks. i Tyskland og Frankrig. Hvad er det, der får både unge mænd og kvinder fra højtudviklede lande i Europa til at rejse til mellemøsten og deltage i uhørte excesser, drabs- og voldsorgier, for at opbygge en påstået Islamisk stat? Der er mange forklaringer. Politikens fremragende og altid velunderrettede europakorrespondent Peter Wivel gennemgår mulighederne i Politiken lørdag og kommer desuden ind på de mange muslimske protester, der modsat hvad de fleste tror faktisk finder sted i rigt mål i Europa.
Wivel citerer bl.a. en stribe af Frankrigs førende islamiske politikere, kunstnere og intellektuelles protest i avisen Le Monde.

Citat:
 ”Vi, franske i Frankrig og af muslimsk tro, lægger hele vor vægt bag en total solidaritet med alle ofre for denne horde af barbarer, soldater i en påstået Islamisk Stat, og vi tager af al magt afstand fra handlinger begået på vegne af en morderisk ideologi, der skjuler sig bag den islamiske religion, hvis tekster den har beslaglagt.”


Verner