onsdag den 5. maj 2010

Grækenland

Forårsbillede fra
Grækenland

På billedet er det forår i Grækenland, som forøvrigt også i Danmark. Det er i naturen, det er forår, og det er jo dejligt. Værre er det for grækerne selv og for deres land. For øjeblikket er der dømt krise, så det batter noget, og skal man tro diverse nyhedsmedier, er det hele nationen, der er taget med fingrene nede i kleinekassen, for nu at bruge et slang-udtryk!
I forsøget på at udbrede EU's valuta Euroen til så mange lande som muligt, så man gennem fingre med grækernes løgne om deres nationale pengeforhold mv., man ikke engang gad kontrollere rigtigheden af oplysningerne om den græske økonomi på daværende tidspunkt. I så fald kunne Grækenland ikke optages i Eurozonen. EU har heller ikke på et senere tidspunkt kontrolleret, om Grækenland levede op til EU's solvenskrav mv.
En del grækere har ultralav pensionsalder, omkring 56 år, korruptionen stortrives, skatteligning er næsten afskaffet, så staten mangler penge. Skattesvindel, korruption, bestikkelse og vennetjenester går igen i alle lag i samfundet. Det foreløbigt sidste er, at grækerne føler sig såret over omverdenens syn på dem! Det er fuldt forståeligt at menigmand i Tyskland, Tyskland som pt. ser ud til at skulle stå for størsteparten af hjælpen til grækerne, både er uforstående, rasende og afvisende.
Herhjemme har vi oplevet eurotilhængeres gentagne argumentering for deltagelse i taber-valutaen, Euroen. Ligemeget hvad der kom for en dag. Gentagne krav om dansk tilslutning, uanset hvor mange gange man så får et nej!
Nu kan vi sætte os tilbage og vente på ny ulykker fra andre EU-lande i Sydeuropa; Spanien, Portugal, Italien.
Ingen nævnt, ingen glemt!
Verner