torsdag den 7. april 2016

Det underskønne Italien

Søanemone. Jeg kan desværre ikke vise et billede af tilberedningen!

I tv har man fortløbende kunnet følge to interessante serier, hvor udvalgte kendere af det skønne land, har rejst rundt og forevist tv-seerne de mange uhyre interessante detaljer vedrørende kunst, geografi, mad etc., etc.
Meget oplysende, og synes jeg vedkommende. Så meget mere, som turen senere på året går til Napoli og omegn.
I den ene af disse serier fortæller en kunstkender og en super kok glødende og entusiastisk, om deres kærlighed og kendskab til hver sit område. Kokken fremstiller retter, som en dansker aldrig har hørt om. Sjovt nok. Meget lækkert har det set ud. Der er andet end pasta! Strålende tv-serie.
I den anden også fortræffelige serie rejser et ungt par, italiensk født kvinde og hendes danske mand, også kok, samt deres baby, rundt i Italien, senest i Syditalien. Her var en scene, hvor man overværede fangsten af søanemoner og deres tilberedning. Ret fantastisk.
Søanemoner er ikke hav-blomster men havdyr!
Da de fangne dyr var pillet af de sten, de sad på, blev renset og skyllet, var de klar til tilberedning. De blev let opvarmet i en slags sauce, hvor hovedbestanddelen var olivenolie, og efterfølgende blev der hældt friskkogt pasta ned i gryden. Det hele blev omrørt og serveret.
Det sympatiske unge par spiste denne besynderlige ret og berømmede den lækre og fine smag. Ganske specielt.
Og dette er vel noget andet end danskernes opfattelse af italiensk mad: Pasta Bolognese, ikke?



Verner