torsdag den 22. november 2012

Giorgio Tozzi





Hvordan kommer man i tanke om en gammel traver, som filmatiseringen af Rodgers og Hammersteins operette South Pacific? Simpelthen ved at stå og bladre i gamle grammofonplader i et antikvariat i den indre by. Ved synet genkalder man sig den i sin tid strålende film på kæmpelærred og i en teknik der kaldtes Todd-AO, en teknik, der ikke længere bruges. Historien er malerisk; ung yndig sygeplejerske møder millionær under Stillehavskrigen og de falder pladask for hinanden. Så har vi balladen! Mægtig flot film. En af attraktionerne er yndige Mitzi Gaynor der spiller sygeplejersken. 


Giorgio Tozzi
Mitzi Gaynor














En anden er lige akkurat ikke skuespilleren Rossano Brazzi, der gestalter millionæren, men den operasuperstar, der lægger stemme til. Altså synger i stedet for skuespilleren. Her kan vi sige heldigvis. For det var ingen anden end Giorgio Tozzi, mangeårig topstar på Metropolitan Opera i New York.  Jeg er ikke vidende om, at han nogensinde skulle have sunget i Danmark, men tror det næppe. Denne formidable sanger med den pragtfulde basbariton kan genhøres diskofilt eller på et medie som Youtube.com. Nådada! Og så har jeg ovenikøbet for mange år siden (på film) hørt og set berømtheden, som Hans Sachs i Mestesangerne. I nævnte rolle var han særdeles god og aldeles pragtfuld ved stemme. Hør eller genhør den store sanger i South Pacific på nedenstående links.


Verner



Er du i tvivl, tænd for højtaleren, fremhæv linket og højreklik på det, brug: GÅ til http:// osv. - så klarer du nemt resten!

"This nearly was mine" :

http://www.youtube.com/watch?v=O2MOxELhBVY


"Some enchanted evening" :

http://www.youtube.com/watch?v=cbskoBOHyc8


Verner