fredag den 12. september 2014

Verdens tilstand

Kagebord på berømt café i Wien

Lad mig først begynde med lidt brugeroplysning. Det følgende er ikke rettet til andre bloggere eller læsere, der er vant til at bruge pc, mv. Men jeg kan forstå på div. henvendelser, at der hos nogle ikke er klarhed over, at hvis man ser en af mine blogs, ikke email-udgaven (så vidt vides), kan man klikke på Vis hele min profil og derunder på linket Mine blogs, og vupti ser man, at der er to; nemlig Verners Blog og Verners blog om vin, hvilket alt andet lige er en hurtig genvej min næste blog. Det skulle øge forståelsen for, hvilken blog man aktuelt så et bestemt link på. Ahem!
  
For de rigtigt vågne læsere af disse småskriblerier står det klart, at der nyligen er foretaget en rejse til Wien. Det var super, super. Sammen med gode venner. Og der er masser at fortælle om emnet, mere end de fleste egentlig gider læse, ville jeg tro.
Men egentlig har medaljen også en bagside. Den tager vi nu. På hjemvejen i flyet fra Austrian Airlines, fortræffeligt selskab, det følgende er ikke en kritik af dette fine luftfartsselskab, men altså. Der sidder man så med et glas hvidvin i hånden, ja, det var ikke for godt, og denne gang sidder man så tæt på de små tv-skærme, der når flyet er kommet i luften klapper ned fra panelet over ens hoved, at man kan se det. Så kan man i dette tilfælde se reklamer. Så langt så godt. Eller? De reklamer, der så vistes, var alle mulige destinationer, som Austrian Airlines flyver til. Langt de fleste af dem hovedstæder og større byer, hvor deres kunder kan nyde og leve livet, på første klasse forstås. Det var i den grad luksus, man sad og så på. Hvem har ikke lyst til at besøge en af disse destinationer og deltage i det søde liv? Luksushoteller, ditto restauranter, fantastisk mad, ligeså tøj, smarte og dyre biler, ure, kulturelle begivenheder, operahuse, koncertsale og vidunderlige bycentre med utrolige cafeer mv. Som i Wien. Intet nævnt og intet glemt. Både EU, og for den sags skyld også USA oplever nu for alvor store flygtningemasser sydfra presse sig på, for at komme til områder, hvor man ikke alene kan bo, men også leve. I den tro, at når man først er der, hvis det lykkes for en, så får man del i al denne herlighed. Disse flygtninge kan, vil ikke længere bo i deres hjemlande pga. forfærdelige krige, nød, fattigdom, sult, sygdomme og forbandede religioner. De blev født det forkerte sted! Deres eneste mulighed for et liv, er at søge mod disse for dem så ufatteligt rige samfund. Der er umådeligt mange flygtninge. Ingen ønsker dem velkommen.
Hvor ved de så fra, hvor rigt og dejligt der er i de udviklede lande? De har set det i tv, den slags apparater har de trods alt også, hvor de kommer fra!
På verdensplan skulle der nu være 51 millioner flygtninge! 
- Jo, det var en meget fin tur til Wien.



Verner