fredag den 21. november 2014

Stigende russiske agressioner


Gorbatjov - Krim er Ruslands barn!

Krim er Ruslands barn, og det var en fejl ved Minsk-aftalen, at det ikke blev forenet med Rusland, mener fhv. sovjetleder Gorbatjov (Minsk-aftalen blev underskrevet af Rusland, Ukraine og Hviderusland i 1991 efter Sovjetunionens sammenbrud).
Man skulle helt afgjort have vendt spørgsmålet om Krim. Rusland må ikke skilles fra Krim. Det er Ruslands barn, siger Gorbatjov.

Det var ikke at vente, at Rusland skulle have undladt at annektere Krim, al den tid befolkningen i Ukraine havde hænderne fulde af interne konflikter, og næppe kunne forventes at hindre russernes fremtrængen. Det blev som bekendt heller ikke tilfældet.
Det næste projekt blev Østukraine, der iflg. russisk selvforståelse også ”tilhører dem”. Deres brødre i Østukraine måtte have hjælp, hvilket de også fik.
Hvis EU skulle have reageret tilstrækkeligt kraftigt og hurtigt på disse konflikter, ville det have krævet en kæmpe militærkonflikt med de tidligere røde. Det afstod man fra, heldigvis.
Men russerne har mange andre konflikter i støbeskeen, indlemmelse af Georgien og flere andre tidligere russiske delstater. Det ligger alt sammen indenfor russisk interessesfære. Det bliver formodentlig uafvendeligt.

Russisk militærfly

Hvad værre er lige pt., er de russiske militærflys truende optræden tæt på bl.a. dansk luftrum, i Østersøen, langs hele den norske vestkyst, etc., etc. Disse fly har deres transponder slukket, så man ikke kan kommunikere med dem. Helt ulovligt iflg. internationale regler. I et tilfælde kom et russisk militærfly meget tæt på et SAS trafikfly over dansk luftrum, så der var fare for kollision.
For nylig oplevede svenskerne en fremmed ubåd i skærgården. Det leder tankerne hen på lignende tilfælde under den kolde krig, hvor en russisk ubåd blev taget på fersk gerning, netop i skærgården.
Der er mange flere tilfælde af russiske provokationer, end jeg lige orker her. Fra russisk side drømmer man formentlig om genskabelse af det tidligere sovjetiske imperium!


Putin; Stærk mand - her i samtale med Die Angela!
Verner