fredag den 1. februar 2013

En dag i Danmark



Retten i Nykøbing Falster
Lundby Efterskole

Dr.Dk/Nyheder
”Lundby Efterskole og dens forstander bærer ansvaret for den tragiske kæntringsulykke på Præstø Fjord i februar forrige år. Det afgjorde retten i Nykøbing Falster fredag formiddag.
Lundby Efterskole straffes med 25 dagbøder af 10.000 kroner. Forstander Truels Truelsen skal straffes med betinget fængsel i 60 dage. Derudover blev Truels Truelsen frataget sin ret til at undervise elever til søs i tre år.
Anklageren havde krævet forstanderen idømt ubetinget fængsel og skolen idømt en bøde på minimum 250.000 kroner. Derudover krævede anklageren, at skolen bliver frataget sin ret til at undervise i sejlsport i et givent tidsrum, som retten fastsætter.
Imens havde forsvareren bedt om frifindelse af Truelsen, men erkendte, at skolen bærer en del af ansvaret for, at syv børn blev erklæret klinisk døde og i dag lever med store handicap.”

Verner:
Skolen havde skabt et klima, der tvang de unge elever til at medvirke bl.a. ved en sådan uansvarlig sejlads, og endda ubetinget. Forstanderen havde ikke sørget for strikse, ufravigelige retningslinjer for f.eks. sejladser, som i dette eksempel.
Betinget fængsel?


EuroPark

Nyhederne,TV2.dk
”I knap tre år har EuroPark A/S ikke rettet ind efter en højesteretsdom, og det udløser nu en dom i Sø- og Handelsretten.
Selskabet er dømt til at skulle tilbagebetale en stor del af de rykkergebyrer, som fra marts 2010 er blevet fremsendt til ejere af ulovligt parkerede biler.

Hos EuroPark udløser en p-bøde anbragt i forruden, som ikke er blevet betalt inden 10 dage, en rykkerskrivelse.
Desuden med et gebyr på 100 kroner, som bliver lagt oven i p-bøden.
Men den går ikke. Det fastslog Højesteret allerede i dommen fra 2010. Bøden under vinduesviskeren kan nemlig blæse væk, blive fjernet af frække drenge eller andre bilister, som sætter den i deres egen forrude.
I jurasproget hedder det, at en p-bøde anbragt i forruden ikke gælder som et betalingspåkrav, for man kan ikke være sikker på, at p-synderen ser bøden. Og det er p-selskabet, som må løbe den risiko.
Nu forlanger Sø- og Handelsretten, at EuroPark skal tilbagebetale alle de gebyrer, som er udstedt siden højesteretsdommen, medmindre bilejerne på en eller anden måde har tilkendegivet, at de rent faktisk har modtaget bøden i forruden.
Det drejer sig om det gebyr, der bliver opkrævet i et såkaldt "1. rykkerbrev", som EuroPark udsender, hvis ikke bøden fra forruden bliver betalt inden 10. dage.”
Det er Forbrugerombudsmanden, som har anlagt sagen mod parkeringsselskabet. EuroPark har forlangt frifindelse og har blandt andet påstået, at en lap under vinduesviskeren bør være tilstrækkeligt.

Verner:
Et privat parkeringsselskab, der ikke agter at rette sig efter en Højesteretsdom? Må vi være her!


Terrorplaner

Politiken
”Landsretten stod fast på 12 år til terrordømt
En svensk mand der sidste år blev dømt for terrorplaner mod JP/Politikens Hus, fik intet ud af at anke sagen til Landsretten.
Med terrordommen på 12 års fængsel over den svenske statsborger Munir Awad satte Østre Landsret det sidste punktum i den historiske terrorsag mod fire mænd, der kørte fra Stockholm i Sverige for at gennemføre et terrorangreb mod JP/Politikens Hus på Rådhuspladsen i København 29. september 2010.
’Han skulle være med til et massedrab, det er ikke nogen underordnet rolle’
Henrik Plæhn, anklager".

Verner:
Manden anker sin dom til Landsretten. Anker – han skulle deltage i massemord!


Verner