torsdag den 30. juli 2009

FCK - Stabæk 3 - 1

César Santin
I forsøget på atter i år at komme i Champions League, spillede FCK kvalifikations-kamp onsdag aften mod norske Stabæk. De fleste ville mene, at 3-1 er et rimeligt godt resultat for FCK inden returkampen i Norge. Måske får de ret, man kan altid håbe.
Der er desvære flere men'er.
FCK dominerede det første kvarter og fik også scoret, men falder derefter nærmest ud af kampen, og midtbanen får ikke fat i ret meget. Til gengæld fik det norske hold så meldt sig ind i kampen for fuld drøn. Det er unge, meget hurtige og boldsikre spillere, som også skabte adskilligt store chancer. I kraft af en blændende præstation af Santin, den ene af to brasilianere hos FCK, fik det københavnske mesterhold bragt sig på 2-0. Men tidligere i samme halvleg har nordmændene det, som må kaldes en direktør af rang, da de i kraft af et ultrahurtigt angreb ind i FCK's felt spiller sig totalt fri, for desværre for dem selv og for kampen, at hamre bolden på overliggeren, et jættebrag af et skud, på klos hold. FCK keeperen havde ikke haft en chance. Havde nordmændene scoret her, var kampen med garanti endt anderledes. I starten af 2. halvleg udligner Stabæk til 2 - 1 på et hurtigt og særdeles smart angreb. Kampens store spiller César Santin lukkede forestillingen ved at score til 3 - 1 på straffe.
Returkampen spilles næste tirsdag i Norge, på Stabæks hjemmebane på kunstgræs, der vandes lige forud for kampen. Det giver et ultrahurtigt underlag at spille på, Stabæk er specialister her, FCK har aldrig prøvet det før. Og disse nordmænd er i forvejen hurtige, adskilligt hurtigere end FCK's spillere.
Det kunne godt se ud til, at en 2-0 føring ikke bliver nok. Det norske hold kan sagtens nå at indhente føringen hjemme på eget græs, kunstgræs.
Jeg selv er i Frankrig på det tidspunkt og får med garanti ikke set det.