onsdag den 29. februar 2012

Foråret er på vej

Netop nu smager rabarber allerbedst. Den syrlige haveurt skal have masser af sukker, men så udgør den også en pragtfuld ingrediens i mange desserter. 


Altså helt ærligt! Vi er tæt på foråret. I dag var det 12 grader Celsius på en 29. februar. Ja, jeg ved godt at rabarber først kommer lige i starten af maj, sure! Men sådan en dag som i dag, kunne man jo godt tro, at vi er tæt på, ikke sandt? Rimelig tæt på. Skulle man tro fuglene derude, så er vi. Solsortene er for længst begyndt at rende rundt efter hinanden og hannerne at slås om damerne. Jo, den skulle være god nok nu.
Nu kommer det, Foråret!

Tilbage til rabarberne
Lav for eksempel en kompot ved at rense og snitte rabarberstængler i passende stykker. Bred stykkerne ud i et ildfast fast, drys med rigeligt sukker (mindst 100 gram sukker til 400 gram rabarber) og bag i et kvarters tid ved 200 grader. Det giver altid det smukkeste resultat at bage rabarber i ovn, så stykkerne forbliver hele. De røde vin- eller jordbærrabarber er pænest.


Verner