søndag den 21. juni 2009

Mallorcas strande

Hotel Amoros
Calla Ratjada
De badende på billedet er forfatteren ubekendt!

Ved en genvisit juni måned 2009 på Kærlighedens Ø, Mallorca, må man efter 25 års fravær naturligvis konstatere, at meget er forandret, en del til det bedre, men langt fra alt. Naturligvis, sådan må det jo være. Selve øen er fortsat en smuk perle blandt de Baleariske Øer, og holder man sig til mindre byer med kun en lille strand, eller på kysterne hvor der ikke er beboelser, eller øens midte, der stadig er rimeligt uforstyrret, er der mange glæder og smukke steder hhv. udsigter. Vi selv boede denne gang sammen med venner på Hotel Amoros i Calla Ratjada, sådan cirka i øens nordøstlige hjørne. Rart og hyggeligt hotel med fin atmosfære og en dejlig mindre by. Langs med havnen var en del restauranter, der var stærkt frekventeret om aftenen af de mange turister, men ellers var den lille by rimeligt uspoleret.
Værre er det, når man besøger Calla Millor eller Alcudia, der blandt en del andre badebyer er rene turistfæller, intet spansk særpræg er ladt tilbage, kun masse-turisme. strandene disse steder er rene fluepapirer. Det er slemt.
Maden? Der findes ikke et oprindeligt spansk køkken tilbage på øen, lader det til. Kun retter, der er beregnet på turisterne, oftest dårligt tilberedt, her er intet at skrive hjem om.
En tur over bjergene til Soller og Porto de Soller er derimod smuk. Cap de Formentor på nordspidsen er et must, og dér er helt utroligt! En sejltur ned langs kysten fra Calle Ratjade og retur, kan også anbefales. En oplevelse. På denne sejltur på en katamaran-færge, blæste det så meget, at folk brækkede sig i lange baner, uha da da, men herlig tur langs kysten.

Verner