mandag den 20. april 2009

Baader-Meinhof

Baader-Meinhof (RAF)
Den Tyske film Baader-Meinhof Komplekset er lige på trapperne. Vi er nogle, der husker den utrolige tid, ovenikøbet ganske godt. Det er en filmatisering af Der Spiegels forhenværende chefredaktør Stefan Austs bog; Der Baader Meinhof Komplex. Ifølge Aust, har ingen af de overlevende fra gruppen (RAF), selv efter lange fængselsophold, nogensinde udtalt, at de angrer deres grufulde handlinger; mord, bortførelser, bankrøverier, etc., etc. You name it. Man har svært ved at tro det, men personligt hørte jeg forleden Aust selv udtale dette i tv. Han har udført et stort research for at skrive bogen og har alderen til at have oplevet tiden. Han er sandhedsvidne.

Blekingegadebanden
Blekingegadebanden (dansk film), så jeg fornylig sammen med vennerne fra vores lille, eksklusive Seksmandsklub. Filmen var helt utroligt vedkommende, og banden er vel en dansk pendant til Rote Armee Fraktion, omend i mindre omfang. I den danske film ser og hører man godt nok et tidligere bandemedlem angre. Også lige i den grad. Den kan anbefales.

Den Demokratiske Terrorist
Skulle man have mere appetit på den tids voldelige begivenheder, skal også her på det varmeste anbefales Jan Guillous bog Den Demokratiske Terrorist. Bogen omhandler den stærkt voldelige nedkæmpelse af RAF. Trods sit makabre emne både meget vedkommende og uhyre spændende.

Det er blevet tid for et opgør med med de stærkt voldelige, socialistiske, fundamentalister, en flok fantaster, der så sig i stand til alt i en for dem hellig sags navn.



Verner

Falkonergården i Fredensborg

Edith Wenzel
med en af sine
rovfugleneFredensborg Falkonergård bliver drevet af Edith Wenzel, datter af Franz. Fader Franz driver en lignende butik Nordenfjords, begge foretagender et helt klart et besøg værd. Vi var på besøg hos Edith Wenzel just forgangne søndag, hvor vi havde taget vores lille øjesten Emilie med. Emilie er en lille vaks unge på fem år. Vi havde glædet os til at vise hende Falkonergården og deres spændende program med opvisning af div. rovfugle. Det lod nu ikke lige til at være særlig spændende for en lille pige. Emilie kedede sig. Men trods dette, bør du / I tage hen at se foretagendet, med eller uden børnebørn. Både Ediths og Franzs fremvisning af de interessante rovfugle er meget spændende og interessant. I Fredensborg varer det kun lige en time, hvor man får en grundig indføring i emnet; Falkejagt!
Verner