onsdag den 6. januar 2016

Lukkede grænser

Ligesom flygtningestrømmen mod EU og derunder Danmark faldt, velsagtens pga. vinterens komme, lukker forskellige EU-lande deres grænser for flere flygtninge og migranter. Heriblandt Danmark. Eller prøver på det. Måske giver det pote? Eller kan man sige sådan? Næppe, vel? Men det kan ikke nytte, blot at læne sig tilbage og håbe på, at det nok skal gå alt sammen. Det gør det ikke. Det eneste rigtige er at få lukket Europas grænser, især syd og øst for os. Danmark kan ikke tage flere flygtninge, end det pt. er tilfældet, al den stund man hverken kan indkvartere disse mennesker eller skabe arbejdspladser til dem. Det bliver evig forsørgelse. I så fald ville det ramme landets egne borgere, de arbejdsløse, hjemløse, gamle, syge etc. De vil opleve at skulle stå bagerst, endnu længere bagud end ellers. At vi ikke kan tage os af de fremmede betyder teltbyer, ghettoer, parallelsamfund, kriminalitet, utilpassede unge. Et nyt proletariat. Hvis ikke denne tilstrømning standses syd for vores grænser, er et hundrede års arbejde med at skabe et samfund med større lighed, end så mange andre steder, spildt. Ødelagt.
Presset fra flygtninge og migranter vil kun vokse fremover, i takt med flere krige i EUs nærområder, eksploderende befolkningstilvækst i både de arabiske lande og især i Afrika, og ikke mindst klodens tiltagende opvarmning, der vil skabe tørke og ødelægge disse landes mulighed for at brødføde deres ekstremt hurtigt voksende befolkninger.
Det nytter ikke, at det jeg vil kalde godhedsindustrien, mennesker, der næsten får ondt ved tanken om, at vi ikke alle åbner vores hjem og samfund for de fremmede, tager på vej.
De er så enestående naive.

Verner


Addendum:
"Hvis vi lader klimaforandringerne fortsætte, vil det med overvældende sandsynlighed udløse folkevandringer mange gange større end dem vi ikke, håndterer nu. Og i kølvandet på sådanne folkevandringer er konflikter uundgåelige."

Mogens Lykketoft, 
formand for FN's Generalforsamling, i Information / Politiken