fredag den 2. januar 2015

Skål – og godt nytår



Året begyndte festligt med Nytårskoncert fra Musikverein i Wien. Fuldstændig som det plejer. Fejende flot og festligt. Wiens berømte philharmonikeres nytrårshilsen til deres publikum og tv-seere over hele verden. Alle sejl bliver sat til for at skabe en festlig stemning. Det er så flot. Den Gyldne Sal, smukke blomsterudsmykninger og kæmpe publikum. Dette år blev philharmonikerne dirigeret af verdensberømte Zubin Mehta, nu i midt-halvfjerdserne og langsomt, forsigtigt gående. Wiener Philharmoniker er second to none og leverede som sædvanlig en fejende flot koncert. Orkesterklangen er helt unik, fantastisk, udtryk for hvad jeg vil kalde et brøl af potens. Alle musikkens utallige detaljer sad lige i skabet. Undervejs medens dirigenten styrede orkesterspillet, blev der også tid til løjer, sehr gemütlich, nicht war? 


Musikvereins berømte bygning i Wien

Helt tilbage fra min barndom har jeg trofast år for år fulgt det gamle orkesters nytårskoncerter, begyndende i sin tid med Willi Boskowski, orkestrets daværende koncertmester (1. violinist), som dirigent nytårsdag. Koncerten er en begivenhed og har altid været det. Der var også balletklip under transmissionen, meget flot. desuden en kort reportage fra Den Spanske Rideskole. Hvordan pokker man får den smukke hest til at lave skoleridning, så det passer fuldstændig til Annen Polka af Strauss Junior er uforståeligt. Men hestens trin passede på en prik til den smukke polka. Fuldstændig mageløst!
Jeg kunne fristes til at tro, at det giver stor glæde at være optaget i De berømte philharmonikere. Det må det nødvendigvis.



Skål derude - måtte I få et godt 2015!

Verner


Her kommer et klip fra nytårskoncerten 1987, med forlængst hedengangne Herbert von Karajan og Wienna Philharmonic Orchestra.