mandag den 2. januar 2017

Die Wienerphilharmoniker und Gustavo Dudamel

Johan Strauss den yngre.
- Statue i Wien!

Første nytårsdag 2017 transmitteredes den årlige nytårs koncert fra Wien, fra Goldener Saal, en begivenhed, som år efter år tv-transmitteres til det meste af kloden. Man har således et milliard stort publikum til denne celebre koncert. Hvert eneste år knyttes store forventninger til, hvilken dirigent, der dette år har fået opgaven. Det får kun de bedste af slagsen.


Dudamel, ikke længere a rising star,
 men Superdirigent på toppen af karrieren
- kun 35 år gammel!



I år (2017) havde man indbudt Gustavo Dudamel, der således i en alder af 35 år allerede med denne koncert har nået den ultimative top. Karrieren har været ganske usædvanlig og meget omfattende. Dudamel er født i Venezuela, hvor de grundlæggende studier også har fundet sted. Men det han huskes bedst for, før de store topposters tid, er hans arbejde med Orquesta Sinfonica Simón Bolivar, det nationale ungdom orkester i Venezuela.
I dag er han chefdirigent for Los Angeles Philharmonic. De er godt nok heldige i Los Angeles, for Dudamel er en strålende dirigent og inspirator.



Gustavo Dudamel med seneste frue; Billedskøn!
Det var den forrige også!

Danmark har han ikke besøgt endnu, men oplevet på tv og billeder ser man en yngre, glad smilende mand. Meget charmerende. Sådan fremstod han også i går under koncerten fra Wien, glad, oplagt og fik det pragtfulde orkester til at spille præcist og superperfekt. Den helt perfekte lyd, som kun Wiens Philharmoniske Orkester kan præstere. 

Det er Wien, det er nytår, det er pragtfuldt!





Hundertwasserhaus -
Wien
Verner