fredag den 1. august 2014

Er de fuldstændigt bindegale?

Fra den blodige konflikt mellem Palæstina / Israel
Hvad tales der om? Ja, det må du nok spørge om. Denne, den dejligste sommer i mange år overskygges af de overordentligt mange krige, som finder sted lige i Europas udkant. Lige udenfor vores dørmåtte, om jeg så må sige. Hvem orker, i den hede vi har haft på det seneste, at misbruge sommeren til at kommentere vanvidet, at side ved tv og computer for at følge krigs- og voldsorgier overalt. Så skal man da være journalist med hang til brændpunkter.
Nicht War?

Lige siden slutningen på anden verdenskrig er det lykkedes at holde Vest- og Nordeuropa fri for krige og militære konflikter, mest pga. medlemsskabet af NATO, som ovenikøbet er blevet misbrugt til deltagelse i krige i Mellemøsten og Det fjerne Østen (Afghanistan). I skrivende stund håbes der stadig på, at vi, EU, er kloge nok til ikke at lade os trække ind i en krig med Rusland om nogle af deres tidligere besiddelser. Man kan frygte, at de ikke ser sådan på det en del andre steder.
Men ellers har sommeren budt på mange andre og betydeligt mere positive indslag, såsom ferier, udflugter og sammentræf med familie og venner. Meget mere positivt. På denne måde bevares ens positive tilgang til livet. Måtte det fortsætte.

Hovedstaden og omegn har været skueplads for diverse festivaler, såsom Roskilde Festival, Jazz-festival i København og på det seneste Opera Festival i København. Og alle de andre, som ikke her er nævnt. Mange.

Opera Festival fejres også på tv-programmet DR K, men det er selvfølgelig hårdt at sidde og se / høre en sommeraften. Men alligevel, således også i aftes, hvor der sendtes en optagelse af Eugen Onegin fra Salzburger Festival 2012. Den lyrisk smukke musik og sang fik alt, hvad den kunne trække, hvilket ikke er småting. Og det tror da pokker, når man ser nedenstående rollebesætning. Det smukke Grosses Festspielhaus var rammen om operaopsætningen. Det er et meget smukt teater, som jeg heldigvis har været så heldig at opleve adskillige gange i ungdommens glade dage. Ahem.
Selve historien er en rødglødende love story, hvor personerne går helt forkert af hinanden. Til fabelagtig musik. Slutscenen er næsten ubærlig.
Smuk forestilling.

Verner


For dem, der orker i sommervarmen, er der her slutningen på Eugen Onegin:

Eugene Onegin. Salzburg Festival 2007. Director: Andrea Breth. Cast: Peter Mattei (Eugene Onegin), Anna Samuil (Tatiana), Ekaterina Gubanova (Olga), Joseph Kaiser (Lenski), Ferruccio Furlanetto (Gremin). Conductor: Daniel Barenboim with the Vienna Philharmonics.