onsdag den 9. juli 2014

Total sammenbrud for brasserne

Tyskerne har lige scoret et af deres 7 mål mod brasserne.

Brazil er nærmest ikke mere eksisterende, som fodboldnation, siden i aftes dansk tid, hvor sydamerikanerne blev kørt over af de tyske superatleter. Tyskerne var her, der og alle vegne - på en gang. Brasilianerne ingen steder. Hvorfor det ender med en tysk gigantsejr på 7-1, vil blive diskuteret mange år frem. Men i hvert fald var det brasilianske hold ikke til stede mentalt. De skulle jo bare lige spille mod tyskerne, så var de i finalen og blev verdensmestre på hjemmebane. Det havde jo stået alle steder, at det blev de. Og gæsterne fra Tyskland var ikke en match. Det kunne man sige sig selv. Tyskere? Måske er det sådan de har tænkt.
De tidligere tiders utrolige fodboldstjerner fra Brasilien findes ikke mere. Måske er den gamle fodboldkultur stendød i Brasilien, som det f.eks. også er tilfældet i England og Ungarn. Desværre - i alle tre tilfælde.
Men i Tyskland lever fodboldspillet i bedste velgående. I hvert fald var det herligt at se tyskerne gå til makronerne og udradere de højtråbene brasilianere. Det var så smukt tysk spil.
Brasiliens trænerlegende Luiz Felipe Scolari ligner en pensionist. Det må være hans fremtid efter en katastrofal indsats i cheftrænersædet.



Scolari - Skal på aftægt. Nu!
Verner

Danmark nu blunder den lyse nat . . .



Det er nu!

Det er brølende sommer. Vort lille, smukke land bliver aldrig smukkere end nu, vel? Sidste vers af Thøger Larsens Danmark nu blunder . . ses nederst, som en hyldest til al skønheden.  







- Jeg tror der er dejligst i Danmark





























Pigernes latter og lyse hår
leg, som får aldrig ende,
øjnene blå som vand i vår
mildt om et evigt Danmark spår
sol over grønne sletter
lykke og lyse nætter.




Verner