søndag den 19. januar 2014

Næser eller ej?

Det er damen i midten vi taler om. Statsminister
Helle Thorning-Schmidt i samråd vedr. den verserende sag.
- Ville det pynte på så nydelig en dame med en næse? - Nej vel?

I denne tid går de borgerlige folketingspolitikere samt pressen hårdt til nuværende ministre. Flere ministre og en enkelt departementschef er nu færdige i politik. Dernæst kom så den seneste sag med angreb på Statsminister Helle Thorning-Schmidt. Hun skulle efter de borgerliges mening gå af, for sit ansvar i sagen mod Bødskov, der misinformerede Folketinget. Den stakkels Bødskov, for her var tale om en mikroskopisk sag. At det så også skulle få konsekvenser for statsministeren, tangerer det latterlige. En statsminister har anderledes og mere tungtvejende opgaver, end at holde skarpt øje med en minister, der kun begår en mindre fodfejl.
Ydermere var der så kun et enkelt politisk parti, der kunne eksekvere dommen. Det var Enhedslisten udset til at skulle sørge for. Ret beset; hvorfor skulle Enhedslisten det? Her var intet at komme efter, en berømt replik fra en anden statsminister, der måtte sande, at det var der (Poul Schlütter, Kons.).
Anderledes med statsminister Thorning. Selvfølgelig kunne Enhedslisten ikke komme med et mistillidsvotum til statsministeren, hvilket ville betyde hendes afgang, og i konsekvens heraf nyvalg – og – Enhedslisten ville være ude af cirkulation som regeringens støtteparti. Forever. Som støtteparti for nogen som helst. Nogen sinde.

Enhedslisten valgte at give udtryk for, at statsministeren skulle have en næse. En lille én. Det kan fru Helle Thorning-Schmidt sikkert godt leve med. Noget andet er, om det vil klæde hende? Prøv rigtig at se det for dig? Sådan en nydelig dame. 
Nej, vel? 

Verner

Sporten!

Landin jubler efter en fantomredning

Ved europamesterskaberne i herrehåndbold, der afholdes i Danmark for tiden, går det strygende derud af for danskerne. Det danske hold er allerede i mellemrunden, hvor holdet i aftes slog Spanien (pt. verdensmestre) klart og tydeligt. Sejren blev sikret ved dansk spil i verdensklasse. Her er det svært at berømme en enkelt spiller, som afgørende for sejren. Det var en gedigen holdindsats. Havde det ikke lige været for Landin, den danske målmand i verdensklasse, som stod en brandkamp.
Nu tror nationen (næsten alle) at kysten er klar, at vores landshold ikke kan undgå at blive europamestre. Ro på! Der er lang vej at gå endnu. Som Wilbek, danskernes cheftræner, så smukt udtrykker det: ”Det er ikke sikkert, at vi kan gøre det igen”, altså slå de stærke spaniere.

Wilbek grubler

Men, det var vigtigt i aftes netop at besejre spanierne, hvis det skulle mage sig så, at vi mødte netop dem endnu engang under mesterskaberne f.eks. i finalen, så det spanske hold ikke havde et mentalt overtag.
Derfor.
Nu venter danskerne spændt på, at nationens sønner indfrier de tårnhøje forventninger.

- Undervejs i dette uhyre fortættede drama gled der en Calva ned!


Og dette er en Calvados - dejlig drik!

Verner