onsdag den 3. juli 2013

LE TOUR DE FRANCE




Heldig er Bjarne Riis ikke i disse dage, hvor sportsjournalister nærmest står i kø for at ”nedlægge” den forhenværende toprytter og nuværende holdejer. Han skal og må tilstå sit kendskab til doping af en række af sine tidligere stjerner på holdet. De helmer ikke disse sportsjournalister, for hvorfor omtale dagens nyheder, når man selv kan skabe dem? De bebrejder Riis, at han ikke partout ”indrømmer”!
Han må lære at leve med det. De stopper ikke.




Noget værre er det måske, at Riis, der så længe har attrået førstepladsen i holdkørslen, som fandt sted på gårdagens etape, heller ikke denne gang fik skalpen. Alle sejl var som sædvanlig sat til, for at nu, nu skulle og måtte det lykkes.
For det første blev der kørt væddeløb, så det ville noget. Her sloges voksne mænd om sejren. Uhyre spændende løb, som foregik i et kolossalt tempo for topholdene i hvert fald. 60 km i timen. Prøv lige selv det på din cykel. Det kan kun disse atleter. Saxo Bank Tinkoff-holdet, Riss’ hold, kørte som de andre tophold i superfart derudad, men efter 6-7 km midt i et uoverskueligt sving, står en tilskuer med et kamera rakt ud mod cykelstjernerne, for at få et godt billede forstås, og Benjamin Noval kvæster sin hånd alvorligt på kameraet, hvorefter Saxo Bank Tinkoff-holdet er reduceret med én mand. Katastrofalt. Holdet bliver nr. 4 ganske få sekunder efter vinderne. Uden dette uheld og med ni mand intakt, kunne man sagtens forestille sig, at Riis’ storhold endelig havde opnået den eftertragtede førsteplads. Må Benjamin Noval også udgå af det samlede løb, er det en endnu større bet for Riis’ hold.
For år tilbage, på en herlig cykelferie sammen med gode venner et sted i Midtfrankrig, sad jeg sammen med min bedre halvdel efter dagens anstrengende etape i småbjergene, efter et hurtigt bad, med et glas på bordet og så Tour de France i tv. De store stjerner stred sig op af et kolossalt bjerg. Puha. Og lige med et stod det lysende klart for os, hvilke uhyre anstrengelser disse topatleter gennemgår. Helt klart!
- Journalisterne taler videre om doping!



Verner