torsdag den 20. marts 2014

Plys

Meget bedre bliver det ikke! Efter en pænt lang spadseretur i Kbh.’s Havn sidder vi på Restaurant Lumskebugten, situreret helt præcis ved indgangen til Toldboden, og spiser frokost. Det er et sted, der kan anbefales på det varmeste. Overordentlig lækkert smørrebrød, lige så fint øl og en særdeles fin julesnaps. Hvem kan forlange mere sådan en forårsdag i knaldende solskin?
- Men dette er ingen restaurant anmeldelse!
Mens vi så sidder der, spiser lækkerier og small-talker, kommer jeg i tanke om Plys, en kollega i længst forsvundne dage. Det var ikke hans navn, blot et kaldenavn blandt kolleger, hvilket kom sig af, at manden altid var plysset! Når vi i al travlheden på den lille redaktion fik et par pilsnere, kun et par, han drak forøvrigt kun portere, kunne han finde på at fortælle humoristiske glimt fra sin barndom. Plys' far var skibsbygningsarbejder på det hedengangne B&W Skibsværft. Det var ofte lange, hårde og kolde dage. Hans far og mange andre arbejdere tog om morgenen en motorbåd fra Toldboden over til B&W på den anden side af havnen, og retur om eftermiddagen eller først på aftenen, ligesom det nu flaskede sig, som Plys sagde! Ved ankomsten til Toldboden gik en del af dem ind på Restaurant Lumskebugten, som på daværende tidspunkt var en sømandsknejpe. Der fik de så dagens ret; Biksemad - og nogle flere øller. Efter dette vendte familieoverhovedet hjem til familien og spiste aftensmad, skønsomt tilberedt af fruen. Der skulle noget til at holde sådan en skibsbygningsarbejder kørende i de dage!
Det lille motorfartøj, eller rettelig motorbåd, er ikke set på Toldboden i mange årtier. Nu til dags er det sikkert kun regentparret og deres familie, der sejler fra Toldboden til kongeskibet.
Og Plys? Han er for længst lige så hedengangen som B&W!


Restaurant Toldboden
Pragtfuldt spisested!
Verner