onsdag den 9. april 2014

Hjem til riget

Putin - himself

Det er desværre ikke muligt for en avislæser hhv. tv-seer at få tilpas uddybende information, om f.eks. hvad der lige pt. foregår på Krim og i Ukraine. Situationen er flydende og ændrer sig ultrahurtigt. Det kunne godt se ud til, at Rusland efter anneksionen af Krim, i baggrunden puster næste konflikt op; nemlig anneksion af Øst-Ukraine. Den slags er før set i Europa. Vi troede, at den tid var forbi, hvor store lande tog for sig af ”retterne”, og når der så næsten ingen reaktion kommer fra dem, som man ser som sin naturlige modpart. Det var gratis. Hvorfor så ikke tage næste skridt? De tidligere tabte dele af imperiet skulle gerne hjem til riget!
Der er dem, der ville sige, at denne opfattelse er et overkill, at russerne er helt uskyldige, og at det er EU og USA, der skaber konflikten. Det mener man i hvert fald i Moskva, så vidt man kan forstå.
Hvorfor skulle russerne også være så slemme? Deres to topledere ser da både rare og venlige ud, og vil sikkert kun os og ukrainerne det bedste.
Ikke sandt?

Prøv at se de to venligt smilende herrer, Vladimir Putin og Sergej Viktorovitj Lavrov, topfigurer i Rusland. Hvorfor skulle to så åbenlyst rare og smilende politikere pønse på noget af det ovennævnte?
Sig jeg tager fejl!


Udenrigsminister Lavrov



Verner