tirsdag den 24. januar 2012

Hormuz Strædet



Hangarskibet USS Abraham Lincoln




Det amerikanske hangarskib USS Abraham Lincoln sejlede søndag gennem Hormuz Strædet ledsaget af et fransk og et britisk krigsskib. Det skete for at signalere, at Vesten står sammen om at holde strædet åbent.

For øjeblikket optrapper mange af aktørerne konflikten omkring problematikken vedr. Irans mulige, fremtidige atombevæbning. Foreløbig har de dygtige iranere forstået at holde modparten hen med snak m.m., de har vundet det diplomatiske spil. I skrivende stund ser det ud til, at Iran snarest bliver medlem af atomklubben, med mange ganske uberegnelige problematikker til følge. Det eneste, der kan afholde dem fra dette trods al verdens sanktioner er krig. Løbet er kørt.
Iran får bomben.
Iran har desforuden truet med at lukke Hormuz Strædet, hvorigennem en stor del af Vestens olieforsyninger passerer. Derfor har USA sendt hangarskibet USS Abraham Lincoln (se billedet) gennem strædet. Det eneste rigtigt nye i konflikten udover EU’s trusler om olieboykot er vel hangarskibet med følgegruppe, Avacs og satellitter. - Tilsammen er det en modstander, man ikke skal lægge sig ud med.


Verner

Opsang til verdens ledere!





Indrømmet!

Mine egne holdninger passer fuldkommen med dette indlæg fra Jyllands-Posten også vist d.d. på borsen.dk. Jeg har altså ikke selv skrevet noget af det. Desværre. Jeg synes det er krystal klart. Du bør bruge et minut på dette indlæg!



Opsang til verdens ledere!

”Når verdens politiske og økonomiske ledere i dag pakker kufferterne for at rejse til årsmødet i World Economic Forum i den lille by Davos i Schweiz, vil de møde udfordringer af historiske dimensioner. 

"Vi står med et moralsk problem. Vi er dybt forgældede. Vi har glemt at investere i fremtiden. Vi har undermineret den sociale sammenhængskraft. Vi er i fare for fuldstændigt at miste tilliden hos de næste generationer."

Så hårdt trækker grundlæggeren af World Economic Forum, professor Klaus Schwab, linjerne op.

"Mange mennesker har mistet troen på de politiske ledere og erhvervslederne; ja, på lederskab i det hele taget. De ser livet som ét hårdt slid uden muligheder, uden håb. Det Arabiske Forår og Occupy-bevægelserne er synlige og forståelige tegn på disse frustrationer. Hvis vi forsøger at forme fremtiden med vores gamle, forkrampede modeller, ender verden i et endnu dybere hul," lyder hans opsang.



Verner