torsdag den 30. juni 2011

Niels Holck igen

30. juni 2011


Våbensmugleren Niels Holck skal ikke udleveres til Indien i sag om nedkastning af våben i 1995.
Landsretten har i dag afgjort, at Niels Holck ikke kan udleveres til retsforfølgelse i Indien, hvor han har en terroranklage hængende over hovedet. Tilstede under retsagen var 5 dommere mod normalt kun tre. Alle fem stemte mod at udlevere Holck til de indiske myndigheder og stadfæstede dermed kendelsen fra Retten i Hillerød i november 2010. Begrundelsen for ikke at udlevere Holck er den store risiko for tortur i det indiske fængsel, han ville komme til at sidde i.
Havde justitsministeriet fået medhold, ville det have betydet, at ændringen af udleveringsloven i 2002 virker med tilbagevirkende kraft, stik imod danske retsprincipper! Det vil også have betydet, at de samme myndigheder har brugt otte år på endegyldigt at sikre sig, at Holck bliver udleveret, altså en af deres egne borgere! Otte år!
Man kunne sagtens mene, som antydet en del steder i pressen i årenes løb, at myndighedernes holdning i denne sag drejer sig om at sikre givtige indiske forretningforbindelser. Det kunne man sagtens.

For mere fyldestgørende orientering vedrørende denne fantastiske sag: Se indlæg på Verners blog 24. september 2010: ”Niels Holck”.


Verner