lørdag den 8. februar 2014

Nationens tilstand

Dong rejser kæmpemølle
ved Anholt Havmøllepark
AKT 1
For ikke mange dage siden fik den siddende regering vedtaget et delsalg af det statsejede selsab DONG. Et salg, der på sigt kan medføre tab af den fulde kontrol over nationens forsyning af energi. Fuldstændig hovedløst, uigennemtænkt, plus at den smule penge DONG står og mangler findes i hobetal i Danmark. Hvad pokker foregår der? Kæmpe ramaskrig.
Socialistisk Folkeparti gik næsten i spåner og forlod regeringen (og måske sig selv?). 



AKT 2
NETS, der bl.a. administrerer Dankortet og Nem-ID, skal nu også sælges, og det kan bl.a. betyde et farvel til Dankortet eller resultere i højere gebyrer for at bruge det populære betalingskort. Ved udgangen af december 2013 var der godt 4,9 millioner dankort. NETS er et aktieselskab, hvis største aktionærer er Nordea, Danske Bank, norske DnB Bank og Nationalbanken.  
Et salg vil indbringe et provenu i første omgang. Af de tidligere ejere mangler i hvert fald Nationalbanken i sagens natur ikke penge. Nordea og Danske Bank burde heller ikke mangle, med de fine regnskaber de lige har offentliggjort. Kæmpe milliardoverskud. Overskud så store, at de to banker nu er NØDT til at fyre i tusindvis af ansatte. Med DnB Bank vides ikke.
Der bliver sikkert mægtigt folkeligt røre vedrørende dette salg af NETS. Burde!


AKT 3
Fra 1. august 2014 dur det gule sygesikringskort ikke på rejser i EU og Island, Grønland, Norge, Liechtenstein og Schweiz.
Ændringen er en del af det forlig om den nye finanslov, som regeringen, Venstre og De Konservative har fremlagt, og som vil spare 80 mio. kr. årligt.
Derfor er det en god idé at være i god tid og gå på nettet og få bestilt et blåt EU-sygesikringskort. EU’s blå sygesikringsbevis har hidtil kun været nødvendigt, når man rejste i over en måned i EU eller ved rejser på grund af job eller uddannelse. Men fra næste år er det altså kun det blå sygesikringskort, der gælder ved alle rejser, uanset varighed.

Det man kan sige, der er galt med det lille kongeriges økonomiske tilstand er ikke mangel på penge som sådan, men en manglende produktionsfremgang, som man brændende ønsker sig. Det løses ikke ved hjælp af en klatskilling på 80 millioner kr.
Hvad der lige sker her af reaktioner er svært at sige, naturligvis.

Når så alt dette er overstået, melder spørgsmålet sig: Hvad nu? 
Hvad skal vi sælge næste gang? Der må være meget mere, vi kan slippe af med!
Adskilligt!


Verner