fredag den 16. maj 2014

AAB også Pokalmester – vandt the Double

I disse dage afsluttes alle fodboldmesterskaber og pokalturneringer i Europa. Således også her i landet, hvor der i København i aftes var finale i DBU's pokalturnering. AAB og FCK mødtes i finalen.

AAB er Danmarksmestre og nu også pokalvindere efter pokalbraget.
AAB'erne vandt således the Double.

Han er en sympatisk sportsmand, Johan Wiland, og lidt af en entertainer, FCK’s faste målvogter over længere tid. En del angribere har han gennem tiden taget fusen på. Dog, hverken Johan Wiland eller FCK’erne havde regnet med det forløb årets pokalfinale skulle få. Den første halve time sad  FCK på pokalbraget og forsøgte at tæmme de nyslåede mestre på fysikken. Stærkt boldsikkert spil, kontant og nærgående, og fik nemt bragt sig foran 1-0, ved angriberen Andreas Cornelius. Man havde også lagt en taktik for at dæmme op for AAB’eren Kasper Kusk, en taktik der lykkedes fuldkomment. Stakkels unge Kusk, der ikke fik lov at nyde sin første pokalfinale. Frustrerende. FCK føringen varede det meste af halvlegen, men her indtraf de to første af fire helt store forsvars-koks hos FCK. To hjørnespark til ÅB, og smart regnet ud af jyderne, havde de så mange spillere helt inde foran mål, at Wilander ikke kunne komme til bolden, der var spillere overalt foran ham. To hovedstødsmål på få minutter, FCK kom sig aldrig over chokket, fejlede et par gange til i forsvaret i anden halvleg, og AAB vandt elegant og sikkert 4-2. De to sidste AAB mål var rene perler. Jeg vil tro Wilander græmmer sig i dag, han så ikke for godt ud i den kamp.