fredag den 16. januar 2009

Differentieret moms - eller netop ikke?

Interessant at følge den siddende regerings interne stridigheder i dagspresse og tv. Sidste sjove ting, er de konservative regeringsdeltageres forsøg på at åbne en debat om differentieret moms for grøntsager o.lign., ved Lene Espersen, underforstået for at sætte mere gang i forbruget nu i disse trængselstider og for at skabe en bedre livsstil for borgerne, der er ved at være for fede, i hvert fald mange af dem.
Statsministeren, Hr. A. Fogh, var lynhurtigt ude med en udtalelse om, at den sag var helt død, man havde meget dårlige erfaringer med en sådan ting andre steder.
Men Fru Espersen lader sig ikke sådan slå af pinden. Hun genreplicerede, at det jo stod i regeringsgrundlaget, og derfor naturligvis var til diskussion under den kommende skattereformdebat. Men atter en gang ikke, ifølge Hr. A. Fogh. Det bliver aldrig til noget, sagde manden.
Men lad os nu se, når forhandlingerne snart starter.
Men at Foghs regeringspartner, og støttepartiet DF, orker fortsat at blive korrekset, ja nærmest trynet af Hr. Fogh, kan godt undre én.
Et offentligt udenlandsk medie kundgjorde for et par dage siden, at Hr. A. Fogh er topkandidat til posten som generalsekretær for Nato. Er der nogle i dansk politik, det ville passe fint?

Verner