mandag den 28. april 2014

Nye tider på vej

Louis van Gall













Topfodbold er de mange senere år først og fremmest blevet en forretning. En stor en af slagsen, hvis man træffer de rigtige beslutninger. Et typisk eksempel på dette er storklubben gennem mange år Manchester United.
At det først og fremmest er de senere år, ses af hvor lang tid en ny chefmanager har til rådighed, før der skal være resultater dvs. deltagelse og topplaceringer i den nationale cupturnering, nationalt mesterskab og Champions League, hvilket Man.U. har været vant til i mange år under ledelse af Sir Alex Ferguson.

Matt Busby
Mange år før hans tid var legenden Matt Busby chefmanager for klubben og nåede store resultater. Han brugte iflg. uverificerede kilder 10 år på at bygge et stjernehold op. Det var ikke småting, vel?

Sir Alex Ferguson















Sir Alex Ferguson brugte 7 år på det samme, stadig med god tid, og under hans ledelse har klubben næsten hvert eneste år været blandt de bedste i Europa. Ferguson blev pensioneret for nylig.
Til ny manager blev valgt David Moyes. Han kom dårligt fra start, klubbens position i Premier League var ringe og ingen kvalificering til Champions League! Iflg. velunderrettede kilder satte Moyes sig ikke i respekt over for den sindsygt højt lønnede spillerstab, bestående af ældre udtjente spillere for en stor dels vedkommende. Syv måneder fik han!

David Moyes
Pt. er en af klubbens tidligere store stjerner Ryan Giggs midlertidigt konstitueret som chefmanager, og iflg. Anders Lindegaard, dansk målmand i Man.U., et fund til stillingen. Men det er kun midlertidigt.

Ryan Giggs













Det skulle nu være ganske sikkert, at Hollænderen Louis van Gall har tegnet kontrakt med Man.U., og skulle for en tre års kontrakt modtage 240 mill. kr. for sit arbejde. Van Gall er ikke nogen Hr. hvem som helst. Han er en stor berømthed som træner/manager med store resultater. En erfaren mand. Han taber med garanti ikke slaget om omklædningsrummet. De mange slidte og udtjente stjerner hos Manchester kan nu se skriften på væggen!

Alt dette fører til konklusionen, at moderne fodbold på allerøverste topplan efterhånden er blevet for pengefikseret. Der skal øjeblikkelige resultater til, ellers bliver manageren fyret, for man kan jo ikke bede hele holdet rejse. Vel?
Ingen topresultater, ingen indtægter fra Champions League, tv, sponsorer, og tilskuere betyder et farvel til chefmanageren. Stensikkert!

Verner