tirsdag den 26. november 2013

Det går fra slemt til værre!

Assad
En humanitær katastrofe!
Borgerkrigen i Syrien har foreløbigt "kostet" 2.000.000 flygtninge, som nabolandene nu modtager, mere eller mindre godt naturligvis. En del af dem finder også vej til det nærliggende Europa. Men disse flygtninge er måske i mange tilfælde faktisk ”heldige”. Værre er det med de uendeligt mange tilbageblevne, der ifølge aviser, tv, internet etc., etc., nu betaler prisen for borgerkrigen.
Flygtninge, for hvem det er lykkedes at passere grænsen til et naboland, f.eks. Tyrkiet, fortæller om florerende tilfælde af polio, mæslinger, tuberkulose, tyfus, leverbetændelse, rabies og meget mere.  
De mange alvorligt syge får ingen medicin eller lægehjælp, Læger og sygeplejersker er døde eller flygtet. Hospitalerne står tomme, forurenede. De syge dør. Børnedødeligheden er vokset fra 15 til 100 per 1.000 fødte børn. Også mødredødeligheden er eksploderet. Der er ikke hjælp at hente. Før den fatale borgerkrig brød ud, havde Syrien et førsteklasses sundhedssystem på højde med europæiske lande.
Syriens præsident Bashar al-Assad opretholder magten med hjælp og støtte fra Rusland og Kina. De europæiske lande og USA griber ikke ind. Det ville betyde endnu en kæmpekrig i det mellemøstlige galehus, en krig med uvist udfald.
Den humanitære katastrofe fuldbyrdes nu!

Imedens alt dette foregår, har den danske offentlighed været optaget af, om det nu ville lykkes for en tidligere, berømt fodboldspiller, at kvalificere sig til finalen i Vild med Dans, et stærkt underlødigt tv-program.

Du skal ikke spørge, hvordan det er muligt, for hvad skal man svare?


Her danser Simonsen i Vild med Dans.
- Nej, nej! Simonsen er naturligvis fuldstændig uden skyld i situationen i Syrien!


Verner