fredag den 8. august 2014

Krig og uro

Morderbanden ISIS' velsignelser

Mens jeg lige sider og skriver dette, er der, som alle der følger med i nyhedsstrømmen ved, uro, krige, sygdomme, sult og derfor enorme flygtningemasser. Især områderne øst og syd for Europa er hårdt ramt. Jeg tror, vi foreløbig skal være glade for, at det er udenfor Europa, ikke sandt?
I Vestafrika, syd for Sahara, breder den frygtede og forfærdelige sygdom Ebola sig. Dag for dag flere smittede. Det risikerer sagtens at brede sig til andre regioner f.eks. vores. Hyggelig tanke. Der findes ikke nogen behandling mod denne sygdom, som leder tankerne hen på pest.
I mange arabiske lande (muslimske) er der oprør, uro og bombninger. Muslimerne ønsker sig et storkalifat strækkende sig fra Stillehavet til Atlanten, koste hvad det vil. Åbenbart. I lyset af de mange konflikter i Mellemøsten, ser flere og flere lande muligheden for et endeligt opgør med dem, de ser som fjenden, en befolkningsgruppe, anderledes tænkende eller et naboland. Vold avler vold. Iagttagere siger, at det minder om trediveårskrigen i Europa i sin tid. Skulle dette være rigtigt, varer det længe endnu.
Tusindårskrigen mellem Israel og Palæstina eskalerer endnu en gang, her vil der skønsmæssig aldrig blive sluttet fred. Frygtelige billeder, beretninger og tv-optagelser beskriver vandviddet.
I Irak fører ISIS sig frem med mord, vold og voldtægt. De overlevende, i områder ISIS erobrer, bliver solgt på slavemarkeder. Her tænkes på kvinder. Det er fuldstændigt horribelt, hvad disse voldsromantikere tillader sig mod andre mennesker. Mange af deres medløbere er unge mennesker, tilrejsende fra muslimske mindretal i Europa, unge mennesker, der har deltaget i krige og konflikter i de arabiske lande. Iflg. Præsident Obama vil USA bombe i Irak for at standse denne uhyggelige sekt.
I Ukraine lykkedes det russerne at annektere Krim ved at besætte halvøen. Krim var en integreret del af Ukraine, en selvstændig stat. Samtidig opgejlede man den østlige del af Ukraine, hvor der bor mange etniske russere, til at lave oprør mod regeringen og forsyne disse russere med våben. Som svar på dette har EU og USA indført forskellige former for boykot mod russiske rigmænd og pengestrømme. Russerne har ligeledes indført boykot af vestlige interesser, ud fra en opfattelse af, at det var de andre, der begyndte. Hvem var det, der annekterede Krim? 
Som et resultat af disse geopolitiske konflikter, oplever man aktiemarkederne styrtdykke de senere dage. I den store stil.
De mange krige og konflikter afføder kæmpe flygtningestrømme, på verdensbasis er der nu over 50 millioner flygtninge . . .




Verner