søndag den 22. marts 2015

Irmas Madmesse 2015



Jeg hørte her til morgen, ganske tilfældigt, i radioprogrammet Café Hack, Kim Bildsøe Lassen i et interview med værten Søren Dahl, forklare om den til stadighed pågående kamp for at udtrykke andet i TVA, end de store og forfærdelige konflikter, der uafladeligt øver indtryk på os; også at lave indslag, der viser og omtaler vort daglige, almindelige liv, så at sige!
Bildsøe Lassen har ret.

Så med dette in mente og med tanken på afholdelse af Irmas madmesse i Øksnehallen Kbh. C sikrede jeg mig en billet, også for at få noget ud af en vintersøndag. Vintersøndag? Det er 22. marts. Bidende koldt derude er det!
Det var ikke som sidste år, hvor jeg modtog en invitation til Madens Skueplads i Roskilde, en kæmpe madmesse. I dette tilfælde måtte jeg selv til lommerne.

Et af de mange indslag på messens scene var et miniseminar, eller rettere et causeri, ville jeg sige, om vi italesætter madens kvalitet og dyrevelfærden. Har maden nu også den kvalitet, vi påstår? Når man f.eks. fremhæver, at dyrene er fritgående, er det så en kvalitet? Og er de det? Fritgående? Til illustration af dette vistes en kæmpelade fyldt af kyllinger. Fritgående, står der senere på pakken. Og ja, de er fritgående, der er ikke én af disse kyllinger, der er bundet! Giver denne fremgangsmåde bedre kødkvalitet? Giver den bedre dyrevelfærd.
Nej – til begge påstande. Og så fremdeles. Dette var bare ét eksempel ud af mange.
 
Nu var det søndag lige ved frokosttid, og der var som forventeligt sort af mennesker. Det er lige sin sag, at stå i kø i timevis for at smage de mange produkter, der forhandles af og igennem Irma. Men man må lide for at sikre sig indtryk. Det tog tid. Der var mange besøgende. Rigtig mange. Folk stod og gik nærmest på nakken af hinanden.
Til gengæld var der smagsprøver. Mange rigtig gode og i mange varianter.
Brød
Mejeriprodukter
Kød
Fisk
Ost
Kage
Kaffe
Vand
Øl
Vin
Cider
Æblebrændevin
Cognac
Der skal nok være noget jeg har glemt!

Det lykkedes mig i kampens hede at få smagt en Napoléon XO Cognac, og et andet sted en Vintage Champagne (årgangs Champagne), blandt en hulens masse andre ting. Kalejdoskopisk smagsvirvar. Men på den rare måde, bortset altså fra trængslen.

Om de mange smagte vine, vil jeg sige, at det fuldstændig som forventet er vine, der ikke har den optimale temperatur; Det er ikke muligt på en messe af den slags, at holde vinen kølig nok, så der rent faktisk bliver tale om en retvisende smagsprøve. Desværre.
Efter to timer havde jeg fået nok.
Hjemvendt til hjemmets trygge arne drak jeg et herligt glas koldt vand med brus!

Verner