onsdag den 11. januar 2017

Jeg græmmes!

Det som nu følger, er en lægmands betragtninger over et par sager fra det offentlige liv. Grunden til, at det kunne fortjene en sådan generel omtale er, at hvad kan jeg (man) efterhånden tillade sig at tro på. Jeg synes, man bliver en hel del usikker på det, som diverse medier bringer til torvs.

Brexit
Afstemningen om Englands forbliven eller udtrædelse af EU, var fra mediernes side omtalt i lang tid. Disse medier, aviser, radio, tv m.v. var af den absolutte opfattelse, at englænderne ville stemme for, at England skulle forblive i EU. Stone sure. Men, da det så kom til stykket, viste det sig pludselig, at alle disse medier og meningsdannere ikke rigtig havde fået fat i, hvad der egentlig foregik i England.
Det blev til et nej og England forlader på et tidspunkt EU. Det næste var at EUs økonomi ville få et ordentlig dyk på baggrunden af valgresultatet. Det ville gå meget galt. Endnu har vi til gode at opleve dette. Her passede det heller ikke.




Trump
Op til præsidentvalget i USA, var det helt sikkert, at denne selvudråbte arbejdernes og menigmands helt ikke havde mange chancer, over for den glatte og selvsikre Clinton. Han havde faktisk ingen. Dag for dag øgedes Clintons føring. Da valget fandt sted, viste det sig, at meningsmålingerne havde ramt helt ved siden af. Trump bliver præsident. Intet af det de kloge havde fortalt os kom til at passe.

BNP og BNI
Danmarks Statistik udsendte 15. november sidste år et nyhedsbrev med overskriften ”Dansk økonomi opjusteres”. Her blev de seneste målinger og justeringer af tallene for både BNP og BNI offentliggjort. De viste, at det går langt bedre i Danmark med Brutto National Produktet end antaget. Danmarks samlede produktion i 2015 blev opskrevet med 42 milliarder kr. En stor og uventet stigning var der også i BNI, tallet for hvor stor danskernes personlige formue er. Den danske produktivitet er overhovedet ikke i stampe, som hævdet, det er helt forkert, det går forrygende godt. Nye beregningsmetoder og nye regler, for hvordan man regner alle disse tal ud, har skabt de reviderede tal.
Danmark vakler ikke på gravens rand økonomisk eller produktionsmæssigt, som økonomiske vismænd, regeringen og andre har tudet os ører fulde af. Det passer ikke. Vi er på vej ind i et meget stort økonomisk opsving.
påstandene passede ikke.

Vi står nu tilbage med spørgsmålet om, hvorvidt vi overhovedet kan stole på nyheder og nyhedsmedier. Eller: Hvem kan vi stole på?


Sidste ! ! !
Den politiske debat om DR's udgifter er atter vakt til live – denne gang med udgangspunkt i den konkrete sag om USA-korrespondent Johannes Langkildes hustrus hest, som blev fragtet til Washington D.C. på licensbetalernes regning, da parret flyttede til USA efter Johannes Langkildes skift fra TV2 til stillingen som DR-korrespondent. Hestetransporten kostede lige knap 70.000 kr., viser et bilag, som Radio24syv har fremskaffet.

Hvordan så her?
Her er ingen usandhed. Det er taget lige ud af virkeligheden!


Verner





Ingen kommentarer:

Send en kommentar