Haute-Cotês de Nuits |
Lige
hjemkommet fra en cykelferie i Frankrig, nærmere betegnet Bourgogne, gør man
sig nogle tanker om turen. Var Frankrig nu også lige så dejlig som på tidligere
ferier, var man selv lige så optaget af det smukke land, var maden, vinen,
seværdighederne stadig, som husket fra tidligere?
Stort
set.
Cykelferien var en pakkeløsning købt hos Merlot Tours i Danmark, bureauet som elleve
gange før har stået for mine og fruens cykelferier, altid en fornøjelse.
Det var det også denne gang.
Vejret
var ikke det bedste. Køligt, overskyet, af og til regnende.
Seværdigheder
var der ikke ret mange af, pga. at turen foregik ude på landet, selve cykelturen var
seværdigheden. De valgte hoteller lå i ganske små byer, hvor der intet var at opleve, når man nåede frem. Intet. Nul. Der var kun dagens middag på hotellet. Fransk mad. Uhm. En undtagelse var Auxerre by. Dér var endelig noget at se. Og så
lige gensynet med Nivernais-kanalen, på hvilken vi har sejlet med gode venner,
et kært minde. Og så var der, ikke at forglemme, vinmarker, som lå højt oppe, når man var på cykel. Sådan rigtig højt oppe.
Foie gras Fedtlever |
Maden
var de fleste steder på hotellernes restauranter en oplevelse.
Foie gras, røget andebryst, kalvebrisler, pot au feu, Oeufs en Meurette, franske oste
etc., etc.
Salat med røget andebryst |
Riz de veau: Kalvebrisler |
Pot au feu: Sammenkogt ret i gryde |
Oeufs en Meurette: Pocheret æg i rødvinssauce |
Epoisses: Bourgogne ost |
Hvad skulle man ønske sig mere?
Chablis |
Ja, ikke sandt?
Oven på alt dette føler man (jeg) næsten trang til at sige:
Vive la France
Vive l'Empereur
Verner
Hold da op, man får lige lyst til at rejse til Frankrig. Altså ikke på cykel, men at spise al den dejlige mad og drikke, mums.
SvarSletVerner, du skriver så dejligt at man kan se det hele for sig.
Ja, så skulle du bare have spist med . . .
Slet