søndag den 29. november 2015

ROM

Roms fald

”Rom kollapsede år 476. Det skete helt uventet for borgerne i Rom. De var efter alt at dømme sikre på, at verden ville fortsætte som hidtil med små modifikationer. De tog fejl.
I dag kan vi se alle de tegn, som pegede mod Roms fald, men som folk i situationen ikke kunne eller ville få øje på.”

Dette citat er indledningen på en klumme (Roms fald) i Berlingske Tidende i går 28.11.2015 skrevet af Professor i statskundskab, KU, Hr. Peter Nedergaard, i rubrikken Indspark. 


Rester fra det fordums så mægtige imperium

Desværre vil det føre for vidt, at bringe det hele, dette er jo heller ikke et dagblad, det ville også stride mod den gode professors ophavsret. Tror jeg nok. Jeg håber for interesserede læsere, at de kan finde dette indspark på Berlingskes webside. Det er yderst læseværdigt. Der fortælles om den glidebane, der fik det Romerske Imperium til langsomt at gå under. Under et voldsomt tryk udefra, resulterende i stor indre sikkerhed, men total mangel på sikring af de ydre grænser, gik det galt. Dette indspark er noget af det mest opbyggelige, der længe er bragt i et dagblad. Professoren drager ingen paralleller, han er en klog mand. Hvorfor skulle han? Det ved han, at læseren selv gør. Og det er ikke bare en øjenåbner, det er nærmest chokerende, så det får en til både at sammenligne og tænke over EU’s situation i dag.
Hold da helt op, hvor møg-uhyggeligt!


Verner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar