fredag den 3. april 2009

Dansk landshold til VM?

Søren Larsen
Dansk forward


DANMARK – ALBANIEN 3 – 0 !

I det danske fodboldlandsholds bestræbelser på at kvalificere sig til den forestående VM-turnering, lykkedes det onsdag aften, i indeværende uge, at slå Albanien på hjemmebane i Idrætsparken i København med 3 – 0.
Så langt, så godt.
Efter de første 5 kampe i puljen, fører de stærke danskere puljen suverænt, og ses at have et supergunstigt udgangspunkt for at vinde denne og kvalificere sig. Nu mangler blot at Olsen og gutterne tager stikket hjem. Det er nu fuldstændig op til dem selv, og mons tro ikke, de skulle klare dette?
Det Olsen har ventet på, i et par år snart, er hurtige, unge, boldsikre typer, med vindermentalitet. De er nu dukket op, og det går over stok og sten. Manglen på disse typer medførte også, at det danske landshold ikke kvalificerede sig til deltagelse i de seneste to slutrunder; Em og VM.
Denne gang skulle den gerne være der. I dagens fodbold vindes ingen ting, hvis ikke man råder over unge, meget hurtigt spillende typer.
I onsdagens kamp manglede desværre Thomas Rasmussen (BIF), der har været skadet, men som nu er stærkt på vej tilbage til toppen. I sær Rasmussens giftige indlæg fra fløjen ville have sikret danskerne en større sejr end bare 3 – 0.
Mht. til forsvarsspillet savnes mere tyngde og stabilitet, især hvis det lykkes danskerne at komme til VM. Det er pt. det svageste led i kæden.
Jeg sidder og lurer på, om ikke fætteren igen skaffer et par billetter, så vi ved den næste hjemmekamp kan sidde sammen og nyde kampen, og ikke som sidst under landskampen mod svenskerne, hvor alt gik så grueligt galt, sidder i hver sin ende af stadion.
Hvem ved?

Verner

DR SymfoniOrkestret sænker niveauet

Thomas Dausgaard


DR SymfoniOrkestret

Det er ikke altid, jeg er enig med Thomas Michelsen (musikredaktør ved Politiken), især ikke, da han i en anmeldelse kaldte von Karajans indspilning af samme værk (det er underordnet hvilket) for at værket havde fået en gang hattelak. I min optik er der her tale om helligbrøde, for hvad bilder han sig egentlig ind? Men jeg må jo give Michelsen ret, når man læser hans vurdering af DR SymfoniOrkestrets program for den kommende sæson. Efter at have banket SymfoniOrkestret op på internationalt niveau og brugt 1,6 milliarder kr. på et kæmpestort koncerthus, skifter DR i den kommende sæson kunstnerisk strategi og går fra topartister til endnu knap nok etablerede navne. I det kommende program vil man kun opleve store internationale solister, dirigenter mv. i den udstrækning, hvor kontrakterne er blevet til under den nu afgåede orkesterchef P. E. Veng. Vi er mange, der trofast har fulgt orkestret i dets mangeårige optur, og alle vi frygter en kommende deroute for orkesteret. Sandsynligvis er det pengemangel, der driver værket nu, årtiers meget hårdt arbejde står på spil!
Det er så meget mere foruroligende når man, blandt mange andre store oplevelser, tænker på den mindeværdige koncert for et par sæsoner siden, hvor orkestrets chef Thomas Dausgaard dirigerede orkestret i Johannes Brahms fjerde symfoni, efter optegnelser foretaget af selve Fritz Steinbach (superdirigent på Brahms tid), optegnelser, der havde fundet sted i samarbejde med Brahms, ved prøverne før førsteopførelsen af værket.
Det var en mageløs begivenhed med Dausgaard og DR SymfoniOrkestret, og forfærdeligt hvis ikke orkestrets og koncertrækkens meget høje niveau fremover kan holdes.

Verner