tirsdag den 16. december 2008

Chateau Colombier-Monpelou 2004

Pauillac - Cru Bourgeois Supèrieur

For et stykke tid siden faldt jeg over et meget fint tilbud på denne klassevin i et herværende større supermarked; meget attraktiv vin, meget attraktivt tilbud. En uge senere var den yderligere nedsat, i en sådan situation er det bare om at slå til, så hurtigt som muligt. Problemet, om noget i det hele taget, er, at de herlige vine fra kommunen Pauillac er sent modnende, dvs. at man skal vente en hel del år, før man kan drikke dem med nydelse. Intet problem, så længe man er i besiddelse af en kælder til opbevaring. Der er jeg så heldig, at have adgang til en kælder hos junior. Men netop dette lille slot har for øvrigt ry for at være tidligt drikkemoden.
Organisationen bag det berømte slot CH. Mouton-Rotschild agter efter forlydende, at købe det lille slot (24 ha) i nær fremtid, splitte parcellerne op, hvad der er helt legalt, og lade de bedste parceller indgå i deres egen vin. Faktisk synd, for hvor tit har man midler til at skaffe sig en flaske Ch. Mouton-Rotschild? Verden er ond!
Taget i betragtning, at vinen er relativt hurtigt modnende, smagte jeg så denne, sammen med min hustru, for nylig, og hvordan var den så?
Et smukt glas. Relativ let (12.5 %), smidig, smuk farve og duft, fint og elegant smagende, vinøs. Her skal for så vidt ikke gemmes mere.
Al Bordeaux' charme og elegance som før hen, hvilket vil sige før den amerikanske vin-guru Mr. Parker fik al den indflydelse, han har i dag. Iflg. samme Mr. Parker kan en rødvin ikke blive hverken for kraftig, fyldig eller for sort i farven. Hans indflydelse er langt fra altid af det gode. Men heldig så, at der stadig findes vine som Colombier-Monpelou, uden at jeg af den grund absolut ville udråbe den som verdens ottende vidunder.
Verner