fredag den 29. juni 2012

Infine!

Lahm og Balotelli

Den tyske landsholdsanfører, Philipp Lahm, efter at Tyskland torsdag aften tabte semifinalen til Italien med 1-2: Passivt tysk forsvarsspil kostede en plads i EM-finalen.
- Det er så sandt som sagt!

Der er få dage til EM i fodbold slutter. Undervejs har vi ventet og ventet på, at de respektive deltagerhold har turdet give los og spille fodbold. Rigtig fodbold, ikke endnu en omgang alibi-bold, resultat-fodbold, forsvars-fodbold mv.
I aftes fik man så endelig indfriet de hede ønsker. Her oplevede man et italiensk hold slippe tøjlerne og spille bold, lige som det er tænkt. På kanten af en kunstart. Med det italienske hold i storform blev det til en opvisning bl.a. i lynhurtig omstilling fremad banen, det smukkeste pasningsspil, hårfint afvejede diagonalpasninger, hvilket underforstået foregår, mens spillerne løber det stærkeste, de overhovedet kan. Og en superforward i Mario Balotelli.  Balotellis andet mål til 2-0 var kunst. Ren verdensklasse. Og det var i alle detaljer. Nedtagningen, den retningsbetemte tæmning og afslutningen, hvor bolden skruede væk fra målmanden og endte helt oppe i krogen, var i alle facetter højdepunkter i en i forvejen herlig fodboldkamp.


Verner