lørdag den 20. februar 2016

11 meter

I den igangværende amerikanske valgkamp fremturer Donald Trump med diverse grænseoverskridende forslag og ideer. Trump er republikaner, et politisk parti på en selvvalgt deroute. En af hans ”bedre” kreationer er, at hvis han bliver præsident, vil han foranstalte, at der bliver bygget en 11 m høj mur mellem Mexico og USA!
Hans forslag kommer af en stærk uvilje og animositet mod den uhyre mængde af migranter, det lykkes for at passere grænsen nordpå og illegalt indvandre.
Disse migranter vil ikke længere blive i Mellem- og Sydamerika, med dårligere livsvilkår end i USA. Endvidere er det et resultat af de mange krige og øvrige indgreb, USA har foretaget i deres region. Enhver kan regne ud, at en sådan mur ikke kan holde horderne ude, de vil finde veje til at omgå den. Der er ikke meget at gøre her.
Det andet problem af stor vigtighed er den store mængde narkotika, som strømmer ind i USA fra Mellem- og Sydamerika. Absurde mængder faktisk. I mange år har man prøvet at stoppe denne import fra Syden, men det er ikke muligt. Det er heller ikke muligt at stoppe produktionen, og så er det lige meget næsten, hvad man gør! En 11 meter høj mur kan heller ikke holde dette ude, for det har vist sig, at der er mange andre veje – f.eks. med fly eller skibe. No problem.
Frustrationerne er tydelige.
En del af de potentielle republikanske vælgere vil følge Trump, ingen tvivl om det, men manden fremstår som en anakronisme.
Migrationsproblemerne genkender vi i Europa. Ikke?
Nu – spørger den opmærksomme læser så: Hvorfor beskæftige sig med problemerne på den anden side af Dammen, vi har rigeligt med problemer selv, her i Europa. Fuldstændigt rigtigt. Ved avislæsning og tv-kikkeri mødes man næsten kun af konflikter, problemer og negativ omtal af næsten alt mellem himmel og jord.
Underligt som vores samfund og verden generelt er blevet.


Donald Trump himself
Verner