søndag den 9. oktober 2016

Absolut skuffelse

I aftes vandt det polske fodboldlandshold over det danske med 3-2. Sejren var helt i orden, set ud fra synspunktet, at polakkerne lavede færrest fejl! For fejl var der, en hel del ovenikøbet.
De første 15-20 minutter havde danskerne meget godt greb om spillet, og havde to friløbere. Ifølge Brian Laudrup, der kommenterede kampen i tv, og mig selv, skal man score i en vigtig kamp ved en sådan situation.
Man skal! Den ondehylemig! Det er hvad fodbold også går ud på, udover at undeholde, naturligvis. To friløbere. Kampen kunne her være vundet af danskerne. Når jeg citerer Brian Laudrup, er det fordi, det er indlysende, og tv-seerne kunne ved selvsyn konstatere fadæsen.
I stedet for vinder polakkerne halvlegen 2-0, og kort inde i anden halvleg fører de med 3-0. Fejl på fejl og undervurdering af modstanderne, der kommer som en stormvind mod et langsomt dansk hold.

Lærer de det aldrig?

Her kommer så de polske fejl. Polakkerne scorer et selvmål efter effektivt dansk pres. Deres hold trækker sig tilbage på banen. Det danske landshold begynder endelig at spille pres-spil og scorer til 2-3. Situationen bliver mere og mere febrilsk for polakkerne, der til sidst må forsvare sig under skæven til uret. Det lykkedes for dem at bevare 3-2 som slutresultat.
Polakkerne var et bedre hold, men kunne sagtens være slået!