tirsdag den 20. november 2012

Fortsat finanskrise

Obama











Boehner














Ganske almindelige lægmænd (som de fleste af os) har naturligvis ikke fuldstændig styr på et problem, som f.eks. finanskrisen, eller hvad vi nu skal kalde tilstanden. Man kan også betragte det, ikke som en krise, men en ny og forandret tilstand. En klar forværring til noget ringere. Hverken Europa, USA eller andre nationer i den vestlige verden er kommet oven på, siden krisen brød ud i 2009. Anderledes ser det ud i Østen. Det virker, som om det vil tage et hundrede år eller mere, før situationen letter. Intet er ændret eller bliver det i mange år fremover, ser det ud til lige pt.

I USA står man over for the fiscal cliff, og får man ikke ændret på dette, går det helt galt. Men efter valget Over there lader det til, at man er blevet klogere, og der arbejdes hen imod en løsning. Forleden så man i et tv-klip fra et møde i Det Hvide Hus, Præsident Obama og John Boehner (Republikansk leder) sidde og smiske, klappe hinanden på skuldrene, smile til hverandre osv. Måske sker der noget dér?
I Europa skal man i dag, hvis jeg husker rigtigt, starte forhandlingerne om EU’s budget. Det lover fra start ikke godt. Der er langt at gå. Sydeuropa er tæt på sammenbrud med kæmpe arbejdsløshed bare i Spanien på 25 %, alene ungdoms arbejdsløsheden er 50 %, unge mennesker, der stadig bor hjemme langt ind i 30’erne, som ikke kan få et job, derfor ikke kan købe en bolig eller stifte familie. En generation tabes på gulvet simpelthen. Man kommer i Europa ikke videre ved at forlange endnu større besparelser. Det er helt åbenlyst ikke vejen frem.


Rasmus Willig

Som sædvanlig skal der folk udefra til at fortælle os, hvad der er galt (i håb om det kan medvirke til forandringer til det bedre). Som nu Rasmus Willig (i Information). Rasmus Willig er Lektor i sociologi på RUC.

Rasmus Willig

Citat:
”Den konventionelle finanskapitalisme kører fortsat uhindret i samme spor, men den har mistet legitimitet, og med tiden skal den sandsynligvis transformeres helt for at overleve. Det nytter ikke længere at bidrage til social splittelse eller global opvarmning.”
Citat slut.


Verner