lørdag den 12. februar 2011

Danmark - England 1 - 2

Onsdag aften spilledes træningskamp i Parken mellem Danmark og England. Kampens resultat var fuldstændig ligegyldig. Blot en træningskamp, som så mange andre. Efter kampen mente en småærgerlig Morten Olsen: At det er overhovedet ikke nødvendigt at tabe en sådan kamp!
Danskerne tabte på flere forskellige ting. Personlige fejl, manglende scoringer, et engelsk offside-mål og en trænerfejl af Olsen, der sætter en forkert spiller på venstreback. Den stakkels Simon Poulsen var slet ikke hurtig nok overfor sin direkte modspiller.
På en meget stor første halvleg skulle danskerne have vundet. Det danske hold spillede storslået fodbold først og fremmest kreeret af en overdådigt spillende Christian Eriksen. Han sørgede for, som drivkraft på midtbanen, at de berømte engelske spillere blev reduceret til et ganske middelmådigt team. De skulle aldrig have haft lov at vinde denne pot.
Den nærmest purunge Eriksen er aldrig set bedre. Et kæmpe talent. Elegant, meget stor tekniker, driblestærk og målfarlig. En type der ser og udnytter alle svaghedstegn hos modstanderne.
Der har været masser af skriverier om Eriksen i dagene efter landskampen.

Ekstrabladet:
Eriksen 100 millioner værd!

The Sun:
- Danmark har givet os Hamlet, Tivoli, den lille havfrue, Allan Simonsen, Peter Schmeichel og Laudrup-brødrene. Og nu også Eriksen. Christian Eriksen var aftenens store stjerne.

Og så den morsomme fra ATS, der (som altid) sætter tingene i relief:
Fjel og mnagler:
Vi skrev i går, at hele verden jubler over det unge talent Christian Eriksens bedrifter i landskampen mellem Danmark og England. Det viser sig nu, at der findes en øgruppe i Det Sekteriske Hav, som endnu ikke har fået øjnene op for den danske boldkunstners sublime indsats for det danske landshold. Det er ikke bare bekagleligt, det er næsten utilgiveligt.


Verner