mandag den 4. februar 2013

Vi går mod vår

Erantis fra et sted på Verners udstrakte jordbesiddelser!


Rolig nu, vil mange sige, men vi er tæt på foråret. Dagene længes, det bliver lysere. Mange små tegn er der allerede derude. Vintergækker og Erantis. Det pibler frem. Dagtemperaturen er i skrivende stund 5 grader C. Solen har været fremme hen over middag og er her sandelig stadig (kl. 15.40). Vist bliver det koldere igen, allerede i denne uge, men alligevel.
Allerede i midten af februar, der er vi snart, kommer Viben til Danmark. Viben yngler over hele landet, dens æg er olivengrønne med sorte pletter. Den lægger 4 æg i april. Der kan også være æg i dens rede i maj, juni og juli, men så er der kun 2-3 æg. Vibens rede er en fordybning i jorden, som den laver med kroppen, og fødderne.

En lille glad Vibe

Selv Søren Ryge rygtes at være på vej med første tv-program om forårets komme. Man skal gå ud i det, det er friskt. Jeg selv benyttede lejligheden til, efter en længere spadseretur, at filme nogle erantis på mine jorder!

Verner 


På dette klip spiller superpianisten Krystian Zimerman Schubert Impromptu Op. 90 No. 4.

Er du i tvivl, tænd for højtaleren (høj lydstyrke), fremhæv linket og højreklik på det, brug: GÅ til http:// osv. - så klarer du nemt resten!