lørdag den 2. maj 2015

Torta Italiano del Vino Bianco

Verner i arbejde?
Spis kage til!

Titlen på kreationen, der kommer her, er min egen. John Price, der lancerede den for mange år siden, kaldte den for ”Tærte med hvidvin!” Og det er, hvad den er. Men dejlig, absolut.
Jeg har lavet den mange gange. Den er nærmest kriminelt syndig, indeholdende mange kalorier. Den er af den slags, som fremstilles af gode danske kvinder, som bruger 12 æg og en liter piskefløde.
Den kan spises som dessert eller til kaffen, og så er dens vigtigste ingrediens hvidvin!

En kvart liter hvidvin, du kan bruge en hvilken som helst slags, den behøver ikke at være sød.
50 gram groft hakkede nøddekerner ristes let, så blandes de med lidt melis og vædes med en lille smule af vinen, kun ganske lidt. Så smutter du 100 gram mandler og hakker dem groft.
Nu røres 200 gram smør hvidt med 300 gram melis. Tilsæt to æg, kom en halv teskefuld bagepulver i 300 gram mel, bland det og rør så det hele sammen til en dej. Under den flittige omrøring tilsætter du nu hvidvinen. Det bliver cirka 200-250 gram. Det hele skal blive til en dejlig tyk creme. Creme altså, husk det nu!
Den hældes op i en velsmurt springform, men ikke helt op, for den hæver noget. Så drysser du mandler på toppen og ovenpå igen den fugtige nøddeblanding. Bag ved jævn varme, til strikkepinden er tilfreds!
Jeg selv prøver gerne med 200 grader C i en time, omtrent.
Personligt foretrækker jeg at spise tærten kort efter bagningen. På dette tidspunkt indgår hvidvin, nødder, mandler og dej en super fin smagssymfoni. Det er så lækkert!
Sidst jeg fremstillede den, kunne jeg kun få ovntid, aftenen før den skulle spises, på grund af travlhed i køkkenet, sic!

Vupti! En kage, der er i form!
Verner